Ostoskori
translation missing: fi.general.icons.close_alt kuvake

Blogi

Kangaskatsaus: Uusi 100% kierrätysmateriaaleista valmistettu verkkarikangas

Mini Me Collectionin myötä Gugguun mallistoon lisättiin kaksi täysin uutta kangasta: 100% kierrätysmateriaalista valmistetut verkkakankaat. Kankaat on valmistettu kierrätetystä polyesterista, kierrätetystä nailonista ja kierrätetystä elastaanista. Tässä postauksessa kerromme uutuusmateriaaleista hieman tarkemmin. Materiaaleilla on erilaisia ympäristösertifikaatteja, kerromme näistä sertifikaateista tämän blogitekstin myöhemmässä vaiheessa. 

Gugguu lasten ja miesten verkkatakit ja verkkahousut on valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista

Materiaalit

Mallistossa on käytetty kahta erilaista verkkakangasta sekä lasten verkkatakkeihin-ja verkkahouisin, että mieste verkkatakkeihin-ja housuihin. Printilliset verkkatakit ja verkkahousut ovat polyester-elastaanisekoitetta, yksiväriset verkka-asut taas nailon-elastaanisekoitetta.

Yksiväriset verkkatakit- ja verkkahousut valmistetaan kankaasta, joka on 83% kierrätettyä nailonia ja 17% kierrätettyä elastaania.

Printilliset verkkatakit- ja verkkahousut taas valmistetaan kankaasta, joka on 86% kierrätettyä polyesteria ja 14% kierrätettyä elastaania.

Materiaalien viimeistely ja värjäys toteutetaan myös ympäristöystävällisesti, jolloin koko kankaan tuotantoketju on varmasti mahdollisimman neutraali ympäristölle ja kankaasta valmistetut tuotteet ovat turvallisia käyttöön.

Kierrätetty elastaani

Molemmisssa verkkakankaissa käytetään kierrätettyä elastaania. Verkkareissa käyttämämme elastaani kierrätetään Saksassa ja se on GRS-sertifioitua. Lanka syntyy keräämällä tekstiiliteollisuudessa ylijääviä elastaanilankoja, erottelemalla ne ja kehräämällä ne uudestaan langaksi. Näin muutoin jätteeksi päätyvät materiaalit saadaan käyttöön. Prosessissa käytettävä vesi kiertää systeemissä aina uudelleen, jolloin vesipäästöt ovat todella vähäiset.  


Gugguu uutuudet: verkkatakit ja verkkahousut printillä lapsille ja miehille. Valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista.


Kierrätetty polyester

Kierrätyspolyester valmistetaan kierrätetystä PET-muovista, jota saadaan käytetyistä muovipulloista. Materiaalilla on GRS-sertifikaatti. Jokaista kierrätettyä PET-kiloa kohden säästetään kolme kiloa hiilidioksidipäästöjä. Tuotteiden värjäys ja kuitujen viimeistely tapahtuu myös jo kehräysprosessin aikana, mikä on huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto verrattuna perinteisiin prosesseihin.

Prosessi muovipullosta langaksi on melko yksinkertainen. Pullot kerätään ja palastellaan. Sitten palat jauhetaan ja sulatetaan, minkä jälkeen ne jähmetetään tasalaatuisiksi palasiksi. Tämän jälkeen materiaali sulatetaan uudelleen, kunnes siitä valmistetaan polyesterkuituja. 

Gugguu verkka-asut lapsille ja miehille. Ekologisesta kierrätysmateriaalista valmistettu verkkatakki ja verkkahousut.

Kierrätetty nailon

Materiaalissa käytetty kierrätysnailon on SCS Global Standard- ja GRS sertifioitua. 

Kierrätetty nailon tulee Espanjasta. Se valmistetaan teollisuudessa syntyvästä ylijäämästä kehräämällä nailon polymeerit langaksi. Tämä vähentää nailonin tuotantoprosessin hiilidioksidipäästöjä jopa 53% ja tietenkin vähentää syntyvän jätteen määrää. 1000 kiloa kierrätettyä nailonia vähentää hiilidioksidipäästöjä 1424 kiloa, joka vastaa 8544 km automatkaa. 


Sertifikaatit

Global Recycled Standard laatusertifikaatti Gugguun verkkatakkien ja verkkahousujen kankaalla

Global Recycled Standard eli GRS

GRS-sertifikaatti on kansainvälinen standardi, jonka saadakseen tuotteen ja yrityksen tulee täyttää vaatimukset kierrätetyn materiaalin, yrityksen eri käytäntöjen, kemiallisten rajoitusten ja koko tuotantoketjun suhteen. 

Sertifikaattia voi hakea, jos tuotteen materiaaleista vähintään 50% on kierrätettyjä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaatimus, vaan yrityksen koko toiminta otetaan huomioon aina työolosuhteista sosiaaliseen vastuuseen ja ympäristövaikutusten minimoimiseen asti. Sertifikaatin saaneita yrityksiä seurataan jatkuvasti ja sertifikaatti myönnetään vain vuodeksi kerrallaan. 

 

SCS global services sertifikaatti Gugguun verkkatakeissa ja verkkahousuissa käytetyllä kankaalla

SCS Global Standard

SCS Global Standard on ympäristöystävällisyyttä valvova taho, joka sertifioi monia eri aloja ja tuotteita. Kierrätysnailon on SCS Global Standardin varmistanutta nyilonia, eli SCS Global Standard on läpikäynyt tuotantoprosessin ja todennut prosessin olevan standardien mukainen. Standardit ovat laajat: ne käsittävät tuotantoketjun läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden, tuotantoprosessin, tuotteen käytettävyyden ja säilyvyyden, jätteiden käsittelyn ja paljon muuta

 

Gugguun materiaalit tulevat valmistajalta joka on bluesign system partneri

The Bluesign® system

The Bluesign® system on tekstiilialan ympäristöystävällisyyteen liittyvä yritys, joka sertifioi tuotteita ja yrityksiä perustuen yritysten pyrkimyksiin tuottaa tekstiilejä mahdollisimman vähäpäästöisesti. The Bluesign® on aktiivinen tekstiilialan ympäristöadvokaatti, joka pyrkii tukemaan tekstiiliteollisuuden kehitystä ympäristöystävällisemmäksi. Verkkakankaat valmistava yritys on The Bluesign® systemin partneri, eli tekee aktiivisesti yhteistyötä The Bluesignin kanssa.

Jatka lukemista

Wild Animals Collection

Gugguu Wild Animals Collection 2019

Gugguun AW19 perusvalikoimaa täydentävä Wild animals- mallisto jatkaa murrettujen sävyjen ja metsäisten printtien teemaa. Aikaisemmin syksyllä julkaistujen kauniiden oranssien ja ruskeiden sävyjen rinnalle saadaan kauniita sinisiä ja marjaisia sävyjä; malliston värimaailma on talvisempi, satumaisen huuruinen. Se on kuin jääkide kohmettuneen puolukan pinnalla tai huurteisen kuorrutteen saanut viimeinen syksyn vadelma.

Gugguu Wild Animals Collection vaaleanpunainen lasten mekko ja kukallinen lasten mekko.

Pampasheinän ja pöllöjen rinnalle tepastelee Suomen luonnon uljaimmat ja kauneimmat eläimet: vahvat ja voimakkaat karhut suloisine pörröisine pentuineen, iltahämärässä ulvovat sudet sekä sirot ja isosilmäiset metsäkauriit viisaiden pöllöjen piirittämänä.

Lasten merinovillapipot kotimaiselta lastenvaatemerkiltä. Gugguu sininen lasten merinovillapipo karvatupsuilla.

Wild animals -mallisto sisältää college- ja trikootuotteet, printmalliston sekä kaikki merinovillatuotteet.

Wild Animals- mallistoon mahtuu myös uutuuksia. Collegemalliston lastenvaatteet ovat ensimmäistä kertaa valmistettu uudesta pehmeästä joustocollegesta, joka on ihanan pehmeää iholla. Trikoomallistoon saadaan uutuustuotteina pitkähihainen Rizi paita sekä trikoinen versio Kaila collegepaidasta. Nämä uutuudet ovat täydellinen yhdistelmä esimerkiksi uusien, kauniiden Print Leggingsien kanssa!

Mallistossa on yhteensä viisi väriä... 

  • Stormy Sea                  
  • Cloud Blue
  • Rhododendron
  • Rose Wine
  • Coral Blush

Gugguu Wild Animals Collection. Siniset, vaaleanpunaiset, vaaleansiniset ja fuksian väriset lastenvaatteet.

...ja 4 printtiä.

  • Magic Forest
  • Sweet flowers
  • Nightfall
  • Honey Paw

Gugguu Wild Animals Collection printit. Lastenvaatteet metsäaiheisilla printeillä. Vaatteet lapsille eläinprinteillä.

Tutustu kaikkiin Wild Animals- malliston tuotteisiin täällä!

Jatka lukemista

Gugguun Halloween 2019

Lokakuun hurjin juhla, Halloween, on täällä pian ja tänä vuonna kurpitsajuhla näkyy myös Gugguun syksyssä! Gugguulla juhlitaan Halloween-versioilla tutuista vaatesuosikeista sekä muutamalla uudella erikoistuotteella. Kutsuimme myös asiakkaitamme Gugguun showroomille Pirkkalaan nauttimaan erikoismallistosta ja syksyisistä herkuista. 

Gugguu Battie paita. Lasten pitkähihainen trikoopaita lepakkokuviolla.

Syksyn juhlaan erityisesti suunniteltu mallisto sai inspiraationsa tarpeesta - koulut, päiväkodit ja kaverit juhlivat Halloweenia syksyn mittaan ja monesti juhlat pitävät sisällään naamiaisia tai teemapukeutumista. Kaipasimme kuitenkin lasten Halloween-asuja jotka toimivat naamiaisissa, mutta joita voi silti käyttää vielä pitkään Halloweenin jälkeenkin arkivaatteina tai juhlapukeutumisessa - vähentäen kertakäyttökulttuuria. Halloween-mallisto on myös valmistettu ylijäämämateriaaleista. 

Gugguu kitty huppari. Lasten huppari kissankorvilla.

Gugguun Halloween-mallisto on musta-oranssi kokoelma täynnä hauskoja yksityiskohtia ja tyylikkäitä malleja. 

Tyllimekko sopii pikkunoidan asuksi noidan hattuun yhdistettynä, mutta se taittuu myös ihanaksi pikkujoulumekoksi ja uudenvuoden kimallukseen.

Gugguu lasten musta tyllihame

Kissa on klassinen asu pukuleikkeihin. Kitty Jumpsuit on mahtava vaihtoehto kissa-asuksi - viimeistele naamiaisasu kissamaisella kasvomaalauksella ja vedä huppu päähän, jotta hauskat kissankorvat näkyvät. Halloweenin jälkeen jumpsuit sopii käytettäväksi sisävaatteena.

Gugguu Kitty jumpsuit lapsille. Lasten college jumpsuit hupulla ja kissankorvilla.

Jännittävää Halloweenin aikaa toivottaa koko Gugguun tiimi!

Jatka lukemista

Minttu Räikkösen terveiset ja syksyn suosikit

Syysterveiset Sveitsistä! 

Täällä alkaa vihdoin olla merkkejä syksyn tulosta, mikä on ihan tervetullutta pitkän ja todella kuuman kesän jälkeen. Parasta syksyssä on, kun saa ottaa paksummat vaatteet käyttöön ja pääsee kerrospukeutumaan!

minttu räikkönen gugguu lastenvaatteet

Täällä siis ehditään nyt nauttimaan syksystä, kun reissujakaan ei ole ihan yhtä tiheään kuin kesän aikana. Minulle luksusta on kiireetön aika yhdessä perheeni kanssa. Syksyn aikana minulla on luvassa sopivasti myös omia projekteja. Näistä yhden mainitakseni on Gugguu Mini me– malliston lanseeraus, josta olen todella innoissani! En malta odottaa, että näette minkälaisia vaatteita olemme suunnitelleet tällä kertaa myös minien vanhemmille.

minttu räikkönen kimi räikkönen gugguu lastenvaatteet


Omat lapseni ovat myös saaneet osansa tästä mun “syyshömpötyksestä”, kun olen halunnut kokeilla heillä monia Gugguun AW19-malliston lastenvaatteita ja välillä napata muutaman kuvankin. Onneksi ainakin vielä täällä ollaan asian suhteen yhteistyöhaluisia.

Uusimman malliston omia suosikkejani ovat Gugguu x Minttu Räikkönen– malliston logotuotteet, Wow-mekko, Stella- ja Bow-paidat sekä Bow-leggingsit.

minttu räikkönen gugguu lastenvaatteet

 

Gugguun mallistosta meillä on eniten käytössä Cube baggy-ja Slim Baggy-collegehousut, Wision trikoopaidat, Glozz bomberit sekä hupparit. Nyt kun ilma on sen verran viileä, että mekon kanssa voi pukea jo sukkikset tai leggingsit, olen käyttänyt Riannalla hieman paksumpaa Acer-mekkoa. Aina pukiessani tätä Riannalle, mietin että haluaisin itselleni samanlaisen! Ihana, lämmin mekko, ja taskut ovat ihan super kivat! 

minttu räikkönen gugguu lastenvaatteet ulkovaatteet lapsille 

Talvitakeista ja asusteista valitsin pitkän harkinnan jälkeen Riannalle ”Bark brown”-sävyiset ja Robinille ”Sky blue”- sävyiset. 

Onneksi lapsille osaa valita vielä muutakin kuin mustaa, toisin kuin itselleni.

Ihanaa syksyä Suomeen!

minttu räikkönen gugguu

Jatka lukemista

Inspiraatio AW19 malliston takana

GUGGUUN SYKSY/TALVI 2019

Kotimaisen lastenvaatemerkki Gugguun syksyn 2019 mallisto.

Gugguun vuoden 2019 syksyn ja talven mallisto on täynnä voimakkaan murrettuja värejä, jotka huokuvat yhdessä hempeämpien sävyjen kanssa syksyisen metsän värikästä ja sumuista tunnelmaa.

Sininen lasten trikoomekko. Lasten printillinen frillamekko.

Frilla-mekko sävyssä Sky Blue ja Print Frilla-mekko printissä Fall Pampas.

Maanläheiset sävyt muistuttavat syksyn viimeisistä hetkistä kun luonto valmistautuu talveen ja viettää viimeiset hereillä olon hetkensä upeassa punaisten, oranssien ja ruskeiden sävyjen loistossa. Männynkäpyjen syvä ruskea, sammaleen tumma vihreys ja kypsien ruusunmarjojen oranssi tekevät mallistosta upean syksyisen.

Lasten bomber takki. Tyttöjen ja poikien bomber.

Go'on Bomber // Print Flow hame // Cube Baggy

Poikien pitkähihainen trikoopaita.

Unisex body 62-74 cm // Unisex body 80-86 cm 

Kauniit printit tuovat asuihin yksityiskohtia ja ne sulautuvat malliston väreihin saumattomasti. Myös printmalliston inspiraation lähteenä on luonto kaikessa sen monimuotoisuudessaan. Pampaheinät ja jänönhännät yhdessä lehtien kanssa antavat hempeämpiin printteihin pehmeän pohjan. Syksyinen, yöllinen luonto on kuvattuna upeassa tummanvihreässä printissä.

Go'On Bomber sävyssä Sky Blue // Print Flow hame printissä Fall Pampas

Lasten laskostettu hame ja bombertakki

Jatka lukemista