Ostoskori
translation missing: fi.general.icons.close_alt kuvake

Blogi

Safari Collection

Gugguun SS20 kauden uusin mallisto on ihanan lämpimän sävyinen Safari Collection. Mallisto on saanut inspiraationsa kuumasta hiekasta varpaiden välissä lämpimän kesätuulen havisuttaessa savannin ruohoa. Kuuman kesän mallisto on täynnä lämpimiä ja murrettuja värejä, joita voi yhdistellä suloisiin printteihin.


gugguu safari collection. laadukkaat lastenvaatteet kotimaiselta brändiltä. lasten kesävaatteet.


Malliston myötä Gugguun valikoimaan tuli myös täysin uusia tuotteita. Play Collectionista tuttu lyhythihainen Frilla mekko sai kaverikseen printillisen version. Kaila mekosta löytyy nyt mukavan kesäinen, kepeä trikoinen versio. Bluebell Mekko on tuttu uutuus Play Collectionista ja Safari Collectionista löytyykin mekon yläosaa muistuttava paita, Bluebell T-paita. Paidan kaula-aukko on kauniin pyöreä ja hihat ulottuvat kyynärpäihin. Bluebell T-paitaan sopii erinomaisesti housu-uutuus: Print Culottes. Vajaamittaiset leveälahkeiset housut ovat tyylikkäät ja mukavat.


Gugguu lastenvaatteet. Lasten culottes housut.


Asu on valmis asustamalla se Bow pannalla tai Scrunchie Scarf hiusdonitsilla, jossa on kaunis huiviosio. Huivin voi esimerkiksi sitoa rusetiksi tai jättää vapaaksi hiusten joukkoon. 


Kevään alkaessa rantakelejä odotellaan jo innokkaasti. On kuitenkin tärkeää muistaa sopiva auringolta suojautuminen uintireissuilla. UV-suojatut uimapuvut ovat täydellinen suoja lapsille - UV-uikkareissa on pitkät hihat ja kangas peittää reippaasti selän ja hartiat, jotka palavat herkästi. Uimapuvulla ihon suojaaminen on erityisen helppoa, sillä aurinkovoidetta ei tarvitse lisätä puvun peittämille alueille. Kaikissa Gugguun uimapuvuissa on SPF 50, mutta Safari Collectionista löydät pitkähihaiset, peittävämmät uimapuvut.


lasten uv-suojaavat uimapuvut. pitkähihainen uimapuku lapselle.


Safari Collection sisältää seitsemän väriä…


Ocean

Blue Moon

Summer Sky

Spicy Red

Sandstone

Cantaloupe

Latte


...ja viisi printtiä. 


Hummingbirds

Safari Ride

Red Ornament

Puppies

Noble Cats


Printeissä seikkailee suloisia eläimiä eri puolilta maailmaa. Hummingbirdsissä lentelee Kolibreja upeiden oranssien kukkien keskellä. Safari Ride on kuin matka keskelle savannia, leikkivien tiikerinpentujen, antilooppien ja muiden villieläimien seikkailuja katsellen. Red Ornament on kaunis oranssin ja punaisen sävyjä yhdistelevä graafinen printti. Käsinpiirretyt Noble Cats ja Puppies ihastuttavat eläinteemoillaan: Noble Catsissä seikkailee suloisia leopardin- ja tiikerin pentuja, Puppiesissa on mustavalkoinen printti koiranpennuista. 


Gugguu mustavalkoinen koiraprintti Puppies

Gugguu Safari Ride printti. Laadukkaat lasten kesävaatteet.

Tutustu Safari Collectioniin täällä.

Jatka lukemista

Play Collection

Gugguun kevään tuotteista ensimmäisenä lanseerataan leikkisä ja värikäs Play Collection, joka on täynnä suloisia eläinkuoseja ja pastellivärejä.

Lasten kesävaatteet. Laadukkaat trikoomekot, legginsit, college jumpsuitit, yläosat ja alaosat lapsille. Suomalainen lastenvaatemerkki Gugguu.

Kevät potkaistaan käyntiin hauskojen karkkivärien ja eläinpentujen täplittämien printtien avulla. Malliston inspiraationa on ollut kesäiset hetket jäätelökioskilla, nurmikolla leikkivät dalmatialaisen pennut ja karkkimaan seikkailut. Kirkkaita värejä rauhoittaa pehmeä valkoinen ja musta, joita on helppo yhdistellä värikkäämpiin tuotteisiin ja printtivaatteisiin. 

Gugguu kotimaiset lastenvaatteet kesäksi. Pastelliväriset lastenvaatteet. Laadukkaat kesävaatteet lapsille

Eläimiin keskittyvissä printeissä nähdään eläimiä eri puolilta luontoa; hauskassa musta-valkoisessa kuosissa seikkailee seeproja ja pandoja, sinisessä kuosissa nähdään vesieläimiä, vaaleanpunaista kuosia tähdittää kukkien seassa lentelevät kolibrit, dalmatialaiskuosissa temmeltää suloisia koiranpentuja, joiden seassa on väritäplinä kukkia. Vaaleimmassa kuosissa nähdään suloisten kukkasten ympäröimät sadunomaiset yksisarviset. 

Gugguu SS20 mallisto. Kevät-ja kesävaatteet lapsille kauniissa pastellisävyissä.

Play Collectioniin kuuluu runsaasti kevätmalliston lastenvaatteita ja asusteita. Ensimmäisenä lanseerataan lasten sisävaatteet.

Gugguu kotimaiset lasten kesävaatteet ja kevätvaatteet pastelliväreissä.

Mallistosta löytyy myös tuoteuutuuksia. Somessakin vilahtanut Rizi-mekko on kerännyt ihastusta, eikä syyttä: ihana lasten kesämekko on suloisen tyttömäinen röyhelöisine olkaimineen. Rakastetusta Wow mekosta saadaan kesäksi lyhythihainen versio, eli nyt tämä upea kellohelmainen rusettimekko sopii täydellisesti myös lämpimiin kesäpäiviin. Bluebell mekko yhdistää ballerina-mallisen yläosan pyörän pääntien ½ hihoihin ja kauniisti laskeutuvaan A-linjaiseen hameeseen. 

Gugguu lasten mekot. Vaaleanpunainen lasten mekko, mintunvihreä mekko lapsille.

Mallistossa on yhteensä seitsemän väriä... 

Black

Bluebell

Peppermint

Lavender

Bubble Gum

Banana

White Candy 

...ja viisi printtiä.

Summer Dream

Dots & Spots

Pink Hummingbirds

Sea Life

Baby Animals

 

Tutustu kaikkiin Play Collection- malliston tuotteisiin täällä!

Jatka lukemista

Kangaskatsaus: Uusi 100% kierrätysmateriaaleista valmistettu verkkarikangas

Mini Me Collectionin myötä Gugguun mallistoon lisättiin kaksi täysin uutta kangasta: 100% kierrätysmateriaalista valmistetut verkkakankaat. Kankaat on valmistettu kierrätetystä polyesterista, kierrätetystä nailonista ja kierrätetystä elastaanista. Tässä postauksessa kerromme uutuusmateriaaleista hieman tarkemmin. Materiaaleilla on erilaisia ympäristösertifikaatteja, kerromme näistä sertifikaateista tämän blogitekstin myöhemmässä vaiheessa. 

Gugguu lasten ja miesten verkkatakit ja verkkahousut on valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista

 

Materiaalit

Mallistossa on käytetty kahta erilaista verkkakangasta sekä lasten verkkatakkeihin-ja verkkahouisin, että mieste verkkatakkeihin-ja housuihin. Printilliset verkkatakit ja verkkahousut ovat polyester-elastaanisekoitetta, yksiväriset verkka-asut taas nailon-elastaanisekoitetta.

Yksiväriset verkkatakit- ja verkkahousut valmistetaan kankaasta, joka on 83% kierrätettyä nailonia ja 17% kierrätettyä elastaania.

Printilliset verkkatakit- ja verkkahousut taas valmistetaan kankaasta, joka on 86% kierrätettyä polyesteria ja 14% kierrätettyä elastaania.

Materiaalien viimeistely ja värjäys toteutetaan myös ympäristöystävällisesti, jolloin koko kankaan tuotantoketju on varmasti mahdollisimman neutraali ympäristölle ja kankaasta valmistetut tuotteet ovat turvallisia käyttöön.

Kierrätetty elastaani

Molemmisssa verkkakankaissa käytetään kierrätettyä elastaania. Verkkareissa käyttämämme elastaani kierrätetään Saksassa ja se on GRS-sertifioitua. Lanka syntyy keräämällä tekstiiliteollisuudessa ylijääviä elastaanilankoja, erottelemalla ne ja kehräämällä ne uudestaan langaksi. Näin muutoin jätteeksi päätyvät materiaalit saadaan käyttöön. Prosessissa käytettävä vesi kiertää systeemissä aina uudelleen, jolloin vesipäästöt ovat todella vähäiset.  


Gugguu uutuudet: verkkatakit ja verkkahousut printillä lapsille ja miehille. Valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista.


Kierrätetty polyester

Kierrätyspolyester valmistetaan kierrätetystä PET-muovista, jota saadaan käytetyistä muovipulloista. Materiaalilla on GRS-sertifikaatti. Jokaista kierrätettyä PET-kiloa kohden säästetään kolme kiloa hiilidioksidipäästöjä. Tuotteiden värjäys ja kuitujen viimeistely tapahtuu myös jo kehräysprosessin aikana, mikä on huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto verrattuna perinteisiin prosesseihin.

Prosessi muovipullosta langaksi on melko yksinkertainen. Pullot kerätään ja palastellaan. Sitten palat jauhetaan ja sulatetaan, minkä jälkeen ne jähmetetään tasalaatuisiksi palasiksi. Tämän jälkeen materiaali sulatetaan uudelleen, kunnes siitä valmistetaan polyesterkuituja. 

Gugguu verkka-asut lapsille ja miehille. Ekologisesta kierrätysmateriaalista valmistettu verkkatakki ja verkkahousut.

Kierrätetty nailon

Materiaalissa käytetty kierrätysnailon on SCS Global Standard- ja GRS sertifioitua. 

Kierrätetty nailon tulee Espanjasta. Se valmistetaan teollisuudessa syntyvästä ylijäämästä kehräämällä nailon polymeerit langaksi. Tämä vähentää nailonin tuotantoprosessin hiilidioksidipäästöjä jopa 53% ja tietenkin vähentää syntyvän jätteen määrää. 1000 kiloa kierrätettyä nailonia vähentää hiilidioksidipäästöjä 1424 kiloa, joka vastaa 8544 km automatkaa. 


Sertifikaatit

Global Recycled Standard laatusertifikaatti Gugguun verkkatakkien ja verkkahousujen kankaalla

Global Recycled Standard eli GRS

GRS-sertifikaatti on kansainvälinen standardi, jonka saadakseen tuotteen ja yrityksen tulee täyttää vaatimukset kierrätetyn materiaalin, yrityksen eri käytäntöjen, kemiallisten rajoitusten ja koko tuotantoketjun suhteen. 

Sertifikaattia voi hakea, jos tuotteen materiaaleista vähintään 50% on kierrätettyjä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaatimus, vaan yrityksen koko toiminta otetaan huomioon aina työolosuhteista sosiaaliseen vastuuseen ja ympäristövaikutusten minimoimiseen asti. Sertifikaatin saaneita yrityksiä seurataan jatkuvasti ja sertifikaatti myönnetään vain vuodeksi kerrallaan. 

 

SCS global services sertifikaatti Gugguun verkkatakeissa ja verkkahousuissa käytetyllä kankaalla

SCS Global Standard

SCS Global Standard on ympäristöystävällisyyttä valvova taho, joka sertifioi monia eri aloja ja tuotteita. Kierrätysnailon on SCS Global Standardin varmistanutta nyilonia, eli SCS Global Standard on läpikäynyt tuotantoprosessin ja todennut prosessin olevan standardien mukainen. Standardit ovat laajat: ne käsittävät tuotantoketjun läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden, tuotantoprosessin, tuotteen käytettävyyden ja säilyvyyden, jätteiden käsittelyn ja paljon muuta

 

Gugguun materiaalit tulevat valmistajalta joka on bluesign system partneri

The Bluesign® system

The Bluesign® system on tekstiilialan ympäristöystävällisyyteen liittyvä yritys, joka sertifioi tuotteita ja yrityksiä perustuen yritysten pyrkimyksiin tuottaa tekstiilejä mahdollisimman vähäpäästöisesti. The Bluesign® on aktiivinen tekstiilialan ympäristöadvokaatti, joka pyrkii tukemaan tekstiiliteollisuuden kehitystä ympäristöystävällisemmäksi. Verkkakankaat valmistava yritys on The Bluesign® systemin partneri, eli tekee aktiivisesti yhteistyötä The Bluesignin kanssa.

Jatka lukemista

Kangaskatsaus: Merinovilla

Tämä blogipostaus käsittelee yhtä Gugguun suosituimmista materiaaleista: merinovillaa. Käytämme Gugguun tuotteissa Uusi-Seelantilaista eettisesti kerittyä, mulesing-vapaata merinovillaa, joka sitten valmistetaan langaksi Saksassa. Saksasta lanka tulee Suomeen pieneen neuleita valmistavaan tehtaaseen, jossa siitä sitten valmistuu esimerkiksi rakastettuja pipoja ja huiveja. Löydät kaikki lasten pipot, lapaset, huivit ja muut asusteet täältä.

Gugguu lasten merinovillapipot, merinovillalapaset, merinovillahuivit.

Löydät tästä artikkelista tarkempaa tietoa merinovillasta. Käsittelemme esimerkiksi:

  • Mitä on merinovilla?
  • Mikä tekee merinovillasta erityistä? 
  • Kuinka merinovillasta valmistettuja vaatteita huolletaan?

Mitä on merinovilla?

Merinovilla on erityistä villaa, jota saadaan Merinolampaista. Merinolampaita kasvatetaan erityisen paljon Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Merinolampaita ja merinovillaa on arvostettu jo vuosisatojen ajan - eikä syyttä!

Gugguu asusteet ja ulkovaatteet lapsille. Merinovillapipot-,lapaset-ja huivit lapsille

Mikä tekee merinovillasta erityistä? Miksi valita merinovilla?

Merinovillan kuidut poikkeavat tavallisesta villasta: merinovillan kuidut ovat huomattavasti ohuempia ja pidempiä verrattuna perinteiseen villaan. Kuitu on myös pehmeämmän tuntuinen. Tämän ansiosta merinovilla sopii monesti myös sellaisille ihmisille, jotka välttelevät villoja kutittavan ominaisuuden takia. Merinovilla tuntuu iholla enemmän puuvillalta, mutta se pitää sisällään kaikki mahtavat villan ominaisuudet! 

Gugguu merinovillapipot lapsille. Eettisesti tuotetut, ekologiset lasten pipot, huivit ja lapaset.

Talvioloissa merinovilla on kiitollinen materiaali kiitos kuiduissa olevien pienten ilmataskujen. Nämä ilmataskut tekevät vaatekerroksiin lisää ilmavuutta ja täten auttavat pysymään lämpimänä. Hikoillessa merinovilla imee ja vapauttaa kehosta vapautuvat vesihöyryn ilmaan, eli vaikka hikoilet tai kastut, merinovilla pitää sinut silti lämpimänä.

Merinovilla sisältää myös antimikrobisia ominaisuuksia, eli sen kanssa ei siis tarvitse huolehtia tunkkaisesta tuoksusta hikoilunkaan jälkeen. 

Gugguu merinovilla-asusteet lapsille.

Merinovillan puhdistus ja huolto

Merinovillaa kannattaa hoitaa rakkaudella - kun huolehdit merinovillaisista vaatteista ja asusteista niiden ansaitsemalla huomiolla, saat nauttia materiaalin hyödyistä vuosia!

Gugguu lasten merinovillapipot tekoturkistupsuilla

Merinovillan puhdistaminen ja huolto on helppoa, kunhan muistat muutaman muistisäännön.

  1. Ei konepesua. Suosittelemme skippaamaan pyykkikoneen ja pesemään merinovillaiset vaatteet käsin. Käytä mieluiten kädenlämpöistä tai viileää vettä, jotta materiaali ei kutistu. Älä liota merinovillaa pitkiä aikoja. 
  2. Pesuaineet. Älä käytä huuhteluainetta tai tuotteita, jotka sisältävät valkaisevia ainesosia. Nämä materiaalit vaikuttavat kuituihin negatiivisesti ja poistavat merinovillan hyötyjä. Muista käyttää mietoja, hellävaraisia pesuaineita.
  3. Älä kuivaa kuivausrumussa. Ilmakuivaus varjoisessa ja viileässä on paras vaihtoehto. 
  4. Kuosittele vaatteet kosteana. 
  5. Silitä tarvittaessa matalalla lämmöllä. 
  6. Tuuleta! Tuulettaminen raikastaa vaatteen helposti.

Näillä helpoilla säännöillä huollat merinovillaiset vaatteet ja pidät ne pitkäikäisinä. 

Jatka lukemista

Inspiraatio AW19 malliston takana

GUGGUUN SYKSY/TALVI 2019

Kotimaisen lastenvaatemerkki Gugguun syksyn 2019 mallisto.

Gugguun vuoden 2019 syksyn ja talven mallisto on täynnä voimakkaan murrettuja värejä, jotka huokuvat yhdessä hempeämpien sävyjen kanssa syksyisen metsän värikästä ja sumuista tunnelmaa.

Sininen lasten trikoomekko. Lasten printillinen frillamekko.

Frilla-mekko sävyssä Sky Blue ja Print Frilla-mekko printissä Fall Pampas.

Maanläheiset sävyt muistuttavat syksyn viimeisistä hetkistä kun luonto valmistautuu talveen ja viettää viimeiset hereillä olon hetkensä upeassa punaisten, oranssien ja ruskeiden sävyjen loistossa. Männynkäpyjen syvä ruskea, sammaleen tumma vihreys ja kypsien ruusunmarjojen oranssi tekevät mallistosta upean syksyisen.

Lasten bomber takki. Tyttöjen ja poikien bomber.

Go'on Bomber // Print Flow hame // Cube Baggy

Poikien pitkähihainen trikoopaita.

Unisex body 62-74 cm // Unisex body 80-86 cm 

Kauniit printit tuovat asuihin yksityiskohtia ja ne sulautuvat malliston väreihin saumattomasti. Myös printmalliston inspiraation lähteenä on luonto kaikessa sen monimuotoisuudessaan. Pampaheinät ja jänönhännät yhdessä lehtien kanssa antavat hempeämpiin printteihin pehmeän pohjan. Syksyinen, yöllinen luonto on kuvattuna upeassa tummanvihreässä printissä.

Go'On Bomber sävyssä Sky Blue // Print Flow hame printissä Fall Pampas

Lasten laskostettu hame ja bombertakki

Jatka lukemista