Ostoskori
translation missing: fi.general.icons.close_alt kuvake

Blogi

Lasten UV uimapuku - kesän tärkein vaatekappale

Kesä on täällä ja olemmekin jo päässeet nauttimaan lämpimistä päivistä - rohkeimmat ovat pulahtaneet luonnonvesiin ja lasten täytettävät altaat ovat ilmestyneet takapihoille. On siis aika kaivaa uikkarit esille!

Tyttöjen uv-uimapuku pitkillä hihoilla

Vaikka aurinko lämmittää kehoa ja mieltä ja antaa virtaa päiviin, on siltä myös syytä suojautua. Vaikka aikuisten ja lasten ihoissa on eroja, tulee molemmat silti suojata säteiltä kunnolla. Lasten iho on silti erityisen altis - iho ei ole vielä ehtinyt kehittämään suojamekanismejaan valmiiksi ja lisäksi UV-säteilylle altistuminen ei poistu ihosta koskaan, vaan kerrostuu vuosi vuodelta, eli nuorena tapahtuneet palamiset vaikuttavat negatiivisesti vielä vuosienkin päästä.  Suoja tulee muistaa myös viileämpinä päivinä, sillä aurinko vahingoittaa ihoa aivan yhtä paljon myös viileämpinä päivinä. Ei siis tarvita hellettä, jotta iho voi vaurioitua.

Lasten UV uimapuvut pitkillä hihoilla

Ihoa voi suojata monella eri tavalla ja tietyt tavat ovat tehokkaampia, kuin toiset. UV-säteily on voimakkaimmillaan puolen päivän aikaan ja tällöin kannattaa suosia sisätiloja tai varjopaikkoja - ja pitää mielessä, että iho voi vaurioitua myös varjossa. Helppo suoja lapsille on vaatetus, sillä erityisesti väljät vaatteet suojaavat ihoa hyvin. Runsaasti puuvillaa sisältävät materiaalit ovat hyvä valinta, sillä ne hengittävät. Pää kannattaa peittää aina lierihatulla tai vähintään lippiksellä. Rannalla paras suoja on aurinkosuojan sisältävä uimapuku.

Lasten UV suojaava uikkari

Rannalla tai muualla vesileikkien lomassa tulee vietettyä paljon aikaa auringon alla, usein kevyemmällä vaatetuksella. Tällöin käännytään aurinkovoiteiden puoleen. Vauvalle vaatteet, varjo ja auringon välttely ovat vauvan paras suoja. Kun valitaan lapselle parasta aurinkovoidetta, kannattaa suosia lapsille valmistettuja vaihtoehtoja ja mahdollisimman korkeata suojakerrointa ja varmistaa, että voiteesta löytyy sekä UVA- että UVB-suojat. Voide kannattaa levittää iholle n. 30 min ennen uloslähtöä, jotta se ehtii vaikuttamaan ja määrässä ei kannata kitsastella - lapsille riittää lapsen koosta riippuen 20-30 ml määrä koko keholle. Muista myös, että voidetta tulee lisätä parin tunnin välein, sillä voiteen teho katoaa ajan myötä ja usein voide ei pysy iholla hikoilusta ja uinnista johtuen. 

Tämän takia rantakassiin kannattaa varata UV-suojan sisältävä uimapuku, jossa on pitkät hihat ja joka suojaa mahdollisimman laajasti.

Gugguun kaikki uimapuvut valmistetaan kankaasta, jolla on SPF 50. Kankaan aurinkosuoja perustuu sen tiheyteen - eli sitä ei ole käsitelty kemiallisesti suojaavilla aineilla. Keväällä 2020 valikoimaan tuli kaksi uutta uimapukumallia, joista molemmista löytyy sekä yksiväriset, että printilliset versiot: UV Uimapuku ja UV Uimapukumekko. Näissä asuissa on otettu huomioon auringolta suojaaminen pitkillä hihoilla sekä selän ja vatsan peittävällä mallilla. UV Uimapuvussa on lisäksi n. polviin asti ulottuvat lahkeet. 

Miksi sitten suosia UV-suojaavaa uimapukua, kun käyttää aurinkovoidetta? Moni on varmasti huomannut, että lapset eivät varsinaisesti rakasta aurinkovoidetta. UV-suojaavan uimapuvun käyttö vähentää rasvattavia alueita, eli se on yksinkertaisesti helpompi vaihtoehto. Lisäksi näille alueilla ei tarvitse murehtia rasvan lisäilystä ja uimapuvun suoja ei kavahda hikoilusta tai uimisesta. Uimapuku peittää usein palavat alueet helposti: hartiat, selkä ja maha tuppaavat palamaan ensimmäisenä.

Katso kaikki uimapuvut täältä

Jatka lukemista

10+1 vinkkiä vaatteiden huoltoon - kuinka saada vaatteet kestämään aikaa?

Ostetun vaatteen tulee kestää pitkään - tämä on ollut yksi lähtökohdista Gugguun perustamisessa. Suunnittelussa ja tuotannossa on ensimmäisestä päivästä asti otettu tavoitteeksi se, että Gugguun vaatteiden tulee kestää aikaa ja käyttöä ja päästä kiertoon esimerkiksi pikkusisaruksille tai muille läheisille, kun lapsi kasvaa vaatteesta ulos. 

Lasten vaatteiden huolto

Gugguun vaatteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista ja mallit suunnitellaan pitkäikäisiksi erilaisten kiristysmahdollisuuksien ja käärittävien lahkeiden-ja hihojen kautta. Jotta vaate pysyisi kunnossa mahdollisimman kauan ja siitä olisi iloa monelle, tulee sitä kuitenkin hoitaa oikein. Vaatteiden kunnollinen hoitaminen ei onneksi ole hankalaa. Keräsimme tähän postaukseen kymmenen vinkkiä vaatteiden huoltoon, jolla takaavat vaatteille mahdollisimman pitkän elämän. 

 

TOP 10 VINKKIÄ VAATTEIDEN HUOLTOON

1. Ehdottomasti tärkein asia on noudattaa vaatteiden pesuohjeita, jotka löydät pesulapusta. Jokaisella materiaalilla on omat vaatimuksensa pesulle, kuivaukselle ja silitykselle - näitä noudattamalla vältät kutistumiset ja värimuutokset.

2. Pese moniväriset tuotteet vaaleimman värin mukaan. Esimerkiksi Triple-tuotteet ja printilliset vaatteet sisältävät montaa väriä. Pese nämä vaatteet vaatteen vaaleimman värin sävyisten vaatteiden kanssa välttääksesi vaaleampien kohtien värjääntymisen.

3. Mieti ennen pesua, voiko vaatteen tuulettaa pesun sijaan. Jos vaate tuoksuu tunkkaiselta, mutta siinä ei ole näkyviä tahroja tai muuta likaa, tuuletus raikastaa vaatteen jolloin kuluttavan pesun voi skipata. Voit tuulettaa vaatteen ulkona tai laittaa sen esimerkiksi pussiin ja pakastimeen muutamaksi tunniksi.

4. Käännä vaatteet valmiiksi pyykkikoriin. Vaatteet kannattaa pestä nurinpäin käännettynä, jotta ulkopinta kuluu mahdollisimman vähän. Kun vaate on jo pyykkikorissa nurinpäin, ei pyykkikonetta täyttäessä tarvitse enää käännellä vaatteita vaan työ sujuu nopeammin. 

5. Skippaa huuhteluaine. Vaikka huuhteluaine pehmentää ja tuo vaatteeseen raikasta tuoksua, se heikentää kangasta aiheuttaen nukkaantumista. 

Miten saada vaatteet kestämään?


6. Kuosittele vaatteet kosteana. Kun laitat vaatteita kuivumaan, venytä vaatetta kevyesti mutta napakasti pituussuunnassa. 

7. Kohtele märkää viskoosista valmistettua vaatetta hellästi. Viskoosilla on  heikko märkälujuus, eli kuitu ei kestä kovaa venyttelyä märkänä. 

8. Vältä luonnonkuidusta valmistettujen neuleiden pesua viimeiseen asti. Tuuletus tai pakastus poistaa hajut ja jos vaatteessa on tahra, pese vain tahran kohta käsin. Jos pesu on pakko tehdä, pese neuleet käsin (ei pyykkikoneen käsinpesuohjelmalla) viileässä vedessä välttäen turhaa liottamista. 

9. Halutessasi voit hankkia vaatehuoltoon työkaluja. Vaateharja, nukkakampa tai nukkakivi ja tarraharja raikastavat vanhempien vaatteiden ulkonäköä. Esimerkiksi takkien turkisosat on hyvä harjata pesun jälkeen, jolloin ne saavat pörröytensä takaisin. Myös pipojen tupsut kannattaa harjata säännöllisesti.

10. Puhdista tahrat heti. Lastenvaatteet ovat erityisen alttiita tahroille - muista hoitaa tahra mahdollisimman nopeasti pois vaatteesta, jotta se ei ehdi pinttyä vaatteeseen. Jos leikeissä käy ikävästi ja vaatteelle joutuu verta, liota vaatetta heti kylmässä vedessä. Lämmin vesi kiinnittää tahran pahemmin. 

Vaatteiden hoito-ohjeet Gugguu

Extravinkki!

Muista kierrätys ja korjaus. Jos vaate menee rikki, tarkastele voiko sen korjata itse tai korjauttaa ammattilaisella - jos sinulla tulee johonkin Gugguun vaatteeseen korjattavissa oleva ongelma, voit lähettää sen meille korjausompeluun. Voit tiedustella tästä lisää asiakaspalvelustamme. Pieneksi käyneet vaatteet saa helposti kiertoon kirppareilla, nettikirppiksillä tai järjestämällä tuttujen kanssa vaatteiden vaihtajaiset. Rikkinäiset ja käyttökelvottomat vaatteet voi kierrättää valmistamalla niistä esimerkiksi puhdistusliinoja tai viemällä ne tekstiilijätteeseen. 


Jos sinulla nousee kysymyksiä materiaaleista tai vaatteiden huollosta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, verkkosivujen chat-palvelussa tai sähköpostitse. Saat meihin yhteyden sähköpostitse customer@gugguu.com tai puhelinnumerosta 0444101736.

Jatka lukemista

Tietoa tuotteista - Lasten välikausihaalarit-ja takit

Kevään ja syksyn säät vaativat lasten ulkovaatteilta tiettyjä ominaisuuksia:  välikausitakkien-ja haalareiden tulee olla vettä hylkiviä, tuulelta suojaavia, hengittäviä ja samalla sopivan lämmittäviä. Ulkovaatteiden pitää kestää leikkien läpi ja tietenkin pitää turvassa esimerkiksi kotiavaimet. Katso kaikki Gugguun ulkovaatteet täältä.

Gugguu vaaleanpunainen lasten välikausitakkiKuvassa lasten Flash välikausitakki.

Gugguun välikausitakkien- ja haalareiden suunnittelussa on otettu kaikki nämä asiat huomioon. Suunnittelussa on mietitty niitä tarpeita, joita kevään ja syksyn vaihtelevat säät ja olosuhteet vaativat ja pyritty rakentamaan vaatteita, jotka täyttävät nämä tarpeet ja enemmän. Tässä postauksessa kerromme lisää Gugguun lasten ulkovaatteiden ominaisuuksista.

Gugguu vauvan vaaleansininen välikausihaalari

Kuvassa vauvan Flash välikausihaalari.

Gugguun välikausivaatteiden valikoimaan kuuluu seuraavat tuotteet:

 • Flash välikausihaalari
 • East välikausihaalari
 • Flash välikausitakki
 • Go'On Bomber takki
 • Print Midseason takki
 • Print Midseason haalari

Välikausivaatteet tulevat myyntiin aina alkukeväästä. 

Vedeltä suojaavuus

Kaikissa Gugguun ulkovaatteissa, sekä välikausivaatteissa, että toppavaatteissa, on ekologinen Saksassa kehitetty Bionic-Finish® Eco -viimeistely. Toisin kuin perinteiset viimeistelymenetelmät,  Bionic-Finish® Eco -viimeistely on saatu aikaan ilman perfluorattuja yhdisteitä ja formaldehydiä. Suojaava ominaisuus perustuu materiaalin tiiviyteen. Laadusta ja toimivuudesta ei silti tingitä, vaan viimeistely on aivan yhtä hengittävä ja mukava käytössä, kuin perinteisemmät vaihtoehdot. Jotta ominaisuus säilyy, suositellaan lämpöaktivointia n.6 pesun välein esimerkiksi kuivausrummussa tai matalalla lämmöllä silittämällä.

Gugguu kuosillinen lasten keväthaalari

Kuvassa lasten Print Midseason haalari.

Tuulelta suojaavuus ja hengittävyys

Takkien-ja haalareiden päällikangas on myös ekologisempi vaihtoehto, jossa ominaisuuksista ei tarvitse tinkiä. Materiaalin kalvo on valmistettu 100% kierrätettävästä ja se suojaa tuulelta tehokkaasti, mutta hengittää silti optimaalisesti (<12 (m2Pa/W). Myös tässä materiaalissa on otettu huomioon ympäristöä kuormittavat aineet: materiaali ei sisällä lainkaan PTFE- (polytetrafluorieteenia) tai PFC- (perfluorattuja yhdisteitä). Lisäksi kalvolla on Öko-Tex Standard 100 sertifikaatti (luokka 1) ja kankaan valmistaja on sertifioitu BLUESIGN® järjestelmäkumppani. 

 

Mukavuus

Lastenvaatteissa on ensiarvoisen tärkeää, että vaatteet pysyvät helposti päällä ja ne tuntuvat mukavalta lapsen iholla. Tämän takia olemmekin halunneet luoda vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin: jokainen ulkovaatemalli eroaa toisistaan pienillä, mutta merkityksellisillä ominaisuuksilla, jotta jokaiselle lapselle löytyy oikea vaihtoehto.

East- ja Flash välikausihaalarit eroavat toisistaan esimerkiksi lahkeiden ja hihojen ominaisuuksilla. Pienemmille tarkoitettu Flash haalari sisältää pehmeät, pidemmät resorit ranteiden ja nilkkojen kohdalla kun taas isommille lapsille sopivassa East haalarissa on kuminauharesorit ja lahkeista löytyy jalkalenkit, jotka pitävät lahkeen paikallaan temmellyksessä. 

Kaikissa ulkovaatteissa (paitsi Go’on Bomber) on irroitettava huppu, jonka saa kätevästi kiinni neppareilla. Huppu on myös muotoiltu tarkasti, jotta se on sopivan kokoinen ja antaa tarvittaessa lisäsuojaa.

Gugguu kukallinen lasten välikausitakki

Turvallisuus

Ylempänä tekstissä on käyty läpi materiaalien turvallisuutta. Materiaalien turvallisuuden lisäksi huomioon on otettu lasten turvallisuus pimeällä. 

Etenkin pohjolassa välikauden ulkovaatteet tulevat käyttöön kaamoksen aikaan ja heijastimen käyttö onkin ehdottoman tärkeää. Suosittelemme aina ulkovaatteisiin heijastimen lisäämistä ja tämän lisäksi ulkovaatteissa on ommeltuna heijastavaa kangasta. Lisäksi kaikkien *toppavaatteiden mukana toimitetaan erikseen kiinnitettävä heijastin.

Katso kaikki Gugguun ulkovaatteet täältä.

*Edit: tekstiin korjattu heijastimen toimitus toppavaatteiden mukaan, ei välikausivaatteiden.

Jatka lukemista

Vastuullisuusraportti 2019

Gugguun vastuullisuusraportti vuodelta 2019

Gugguun vuosi 2020 alkoi uusien mallistojen julkaisun lisäksi vuoden 2019 vastuullisuuskatsauksen julkaisulla. Vastuullisuus on ollut tärkeä osa Gugguun toimintaa jo alusta asti ja nyt pääsemme jakamaan tietoa myös asiakkaillemme raportin kautta! Raportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan täällä ja tässä blogipostauksessa käydään raportin pääkohdat läpi.

VUOSI 2019

Gugguun vastuullisuus vuonna 2019

Tiedon tuominen esiin oli yksi päätavoitteistamme - Gugguun toiminta on aina perustunut vastuullisille arvoille, mutta kehitettävää oli vastuullisuuden esille tuomisessa. Lisäsimmekin sivuillemme reippaasti uutta tietoa materiaaleistamme, arvoistamme ja muista vastuullisuuteen liittyvistä asioista. Tietoa on tuotu esille sivuilla VastuullisuusGugguun arvot ja Tietoa meistä. Tietoa on tuotu esille myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Instagramissa. Vastuullisuusraportti on yksityiskohtaisin tietopaketti aihepiiristä ja raportti on julkaistu sivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa. 

 

ARVOT

Gugguun pääarvoja on neljä. Toimintamme perustuu näille arvoille ja ne otetaan huomioon kaikissa yrityksen toiminnoissa.

Laatu

Tuotteita testataan kaikissa tuotannon vaiheissa aina kankaiden pesutesteistä valmiiden vaatteiden koko-testaukseen ja paranteluun asti. Testauksella varmistetaan, että vaatteet ovat kestäviä, käytännöllisiä ja istuvia - ja tietenkin mukavia päällä. Laadulla varmistetaan myös vaatteiden kestävyys ja täten kierrättäminen: kannustamme asiakkaitamme käyttämään tuotteitamme lapselta toiselle ja kierrättämään vaatteitamme esimerkiksi kirpputoreilla. Aloitimme 2019 yhteistyön nettikirpputori Emmy Secondhandin kanssa, jonka kautta asiakkailla on mahdollisuus kierrättää pieneksi jääneet Gugguun vaatteet helposti.

Ekologisuus

Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon ekologisia materiaaleja ja tuotteet valmistetaan lähellä, Suomessa ja Baltiassa, jotta rahti olisi mahdollisimman ympäristöystävällinen. Hyödynnämme leikkausjätettä ja kangasylijäämää luomalla uusia mallistoja, kuten Halloween 2019 malliston. Lahjoitamme ylijäämiä myös usein kouluihin ja päiväkoteihin, joissa materiaaleja käytetään askartelussa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään materiaalejamme mahdollisimman ekologiseen ja eettiseen suuntaan. Tästä esimerkkinä on syksyn 2019 Mini Me-malliston yhteydessä lanseeratut verkka-asut, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Lue verkka-kankaasta lisää täällä.

Asiakaslähtöisyys

Olemme jatkuvasti yhteydessä asiakkaidemme kanssa sosiaalisessa mediassa, asiakaspalvelussa, asiakastapahtumissa ja kivijalkamyymälöissä. Asiakaspalaute otetaan huomioon esimerkiksi tuotteiden kehittämisessä ja uutuuksissa, sekä verkkokaupan kehittämisessä. Pyrimme vastaamaan viesteihin nopeasti ja saamaan paketit mahdollisimman nopeasti matkaan. 

Turvallisuus 

Lasten ja tuotteidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että suosimme kankaissamme Oeko-Tex 100 -standardia ja GOTS -sertifikaattia.

 Gugguu GOTS sertifikaatti, OEKO-TEX 100 sertifikaatti

Erilaiset sertifikaatit varmistavat materiaalien turvallisuutta ja ekologisuutta. Tämä varmistaa sen, että kolmas osapuoli on tarkastellut yhteistyökumppaniemme toimintaa tarkasti ja voimme näin olla luottaa tietoihin niiden ominaisuuksista ja turvallisuudesta. Tärkeimmät sertifikaatit tuotteissamme ovat OEKO-TEX 100, GOTS, Bluesign ja Global Recycled Standard.

 

TULEVAISUUS

Osa vastuullisuusraportin luomista oli luoda selkeät tavoitteet, joiden avulla kehitämme toimintaamme entistä vastuullisempaan suuntaan. Loimme kahdeksan päätavoitetta ja askeleet, joilla menemme tavoitetta kohti vuosi vuodelta. Vuoden 2019 askeleet ovat toteutuneet onnistuneesti.

Gugguu ekologisuus ja eettisyys, vastuullisuuden tavoitteet

Vastuullisuusraportti sisältää yksityiskohtaisempaa tietoa vastuullisuuteen liittyen, kuten eettisyydestä, ekologisuudesta ja niiden vaikutuksista koko toimintaketjussamme aina materiaalivalinnoista työntekijöihin ja toimipisteisiin. Pääset lukemaan raportin kokonaisuudessaan täällä.

Jatka lukemista

Kangaskatsaus: Uusi 100% kierrätysmateriaaleista valmistettu verkkarikangas

Mini Me Collectionin myötä Gugguun mallistoon lisättiin kaksi täysin uutta kangasta: 100% kierrätysmateriaalista valmistetut verkkakankaat. Kankaat on valmistettu kierrätetystä polyesterista, kierrätetystä nailonista ja kierrätetystä elastaanista. Tässä postauksessa kerromme uutuusmateriaaleista hieman tarkemmin. Materiaaleilla on erilaisia ympäristösertifikaatteja, kerromme näistä sertifikaateista tämän blogitekstin myöhemmässä vaiheessa. 

Gugguu lasten ja miesten verkkatakit ja verkkahousut on valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista

Materiaalit

Mallistossa on käytetty kahta erilaista verkkakangasta sekä lasten verkkatakkeihin-ja verkkahouisin, että mieste verkkatakkeihin-ja housuihin. Printilliset verkkatakit ja verkkahousut ovat polyester-elastaanisekoitetta, yksiväriset verkka-asut taas nailon-elastaanisekoitetta.

Yksiväriset verkkatakit- ja verkkahousut valmistetaan kankaasta, joka on 83% kierrätettyä nailonia ja 17% kierrätettyä elastaania.

Printilliset verkkatakit- ja verkkahousut taas valmistetaan kankaasta, joka on 86% kierrätettyä polyesteria ja 14% kierrätettyä elastaania.

Materiaalien viimeistely ja värjäys toteutetaan myös ympäristöystävällisesti, jolloin koko kankaan tuotantoketju on varmasti mahdollisimman neutraali ympäristölle ja kankaasta valmistetut tuotteet ovat turvallisia käyttöön.

Kierrätetty elastaani

Molemmisssa verkkakankaissa käytetään kierrätettyä elastaania. Verkkareissa käyttämämme elastaani kierrätetään Saksassa ja se on GRS-sertifioitua. Lanka syntyy keräämällä tekstiiliteollisuudessa ylijääviä elastaanilankoja, erottelemalla ne ja kehräämällä ne uudestaan langaksi. Näin muutoin jätteeksi päätyvät materiaalit saadaan käyttöön. Prosessissa käytettävä vesi kiertää systeemissä aina uudelleen, jolloin vesipäästöt ovat todella vähäiset.  


Gugguu uutuudet: verkkatakit ja verkkahousut printillä lapsille ja miehille. Valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista.


Kierrätetty polyester

Kierrätyspolyester valmistetaan kierrätetystä PET-muovista, jota saadaan käytetyistä muovipulloista. Materiaalilla on GRS-sertifikaatti. Jokaista kierrätettyä PET-kiloa kohden säästetään kolme kiloa hiilidioksidipäästöjä. Tuotteiden värjäys ja kuitujen viimeistely tapahtuu myös jo kehräysprosessin aikana, mikä on huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto verrattuna perinteisiin prosesseihin.

Prosessi muovipullosta langaksi on melko yksinkertainen. Pullot kerätään ja palastellaan. Sitten palat jauhetaan ja sulatetaan, minkä jälkeen ne jähmetetään tasalaatuisiksi palasiksi. Tämän jälkeen materiaali sulatetaan uudelleen, kunnes siitä valmistetaan polyesterkuituja. 

Gugguu verkka-asut lapsille ja miehille. Ekologisesta kierrätysmateriaalista valmistettu verkkatakki ja verkkahousut.

Kierrätetty nailon

Materiaalissa käytetty kierrätysnailon on SCS Global Standard- ja GRS sertifioitua. 

Kierrätetty nailon tulee Espanjasta. Se valmistetaan teollisuudessa syntyvästä ylijäämästä kehräämällä nailon polymeerit langaksi. Tämä vähentää nailonin tuotantoprosessin hiilidioksidipäästöjä jopa 53% ja tietenkin vähentää syntyvän jätteen määrää. 1000 kiloa kierrätettyä nailonia vähentää hiilidioksidipäästöjä 1424 kiloa, joka vastaa 8544 km automatkaa. 


Sertifikaatit

Global Recycled Standard laatusertifikaatti Gugguun verkkatakkien ja verkkahousujen kankaalla

Global Recycled Standard eli GRS

GRS-sertifikaatti on kansainvälinen standardi, jonka saadakseen tuotteen ja yrityksen tulee täyttää vaatimukset kierrätetyn materiaalin, yrityksen eri käytäntöjen, kemiallisten rajoitusten ja koko tuotantoketjun suhteen. 

Sertifikaattia voi hakea, jos tuotteen materiaaleista vähintään 50% on kierrätettyjä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaatimus, vaan yrityksen koko toiminta otetaan huomioon aina työolosuhteista sosiaaliseen vastuuseen ja ympäristövaikutusten minimoimiseen asti. Sertifikaatin saaneita yrityksiä seurataan jatkuvasti ja sertifikaatti myönnetään vain vuodeksi kerrallaan. 

 

SCS global services sertifikaatti Gugguun verkkatakeissa ja verkkahousuissa käytetyllä kankaalla

SCS Global Standard

SCS Global Standard on ympäristöystävällisyyttä valvova taho, joka sertifioi monia eri aloja ja tuotteita. Kierrätysnailon on SCS Global Standardin varmistanutta nyilonia, eli SCS Global Standard on läpikäynyt tuotantoprosessin ja todennut prosessin olevan standardien mukainen. Standardit ovat laajat: ne käsittävät tuotantoketjun läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden, tuotantoprosessin, tuotteen käytettävyyden ja säilyvyyden, jätteiden käsittelyn ja paljon muuta

 

Gugguun materiaalit tulevat valmistajalta joka on bluesign system partneri

The Bluesign® system

The Bluesign® system on tekstiilialan ympäristöystävällisyyteen liittyvä yritys, joka sertifioi tuotteita ja yrityksiä perustuen yritysten pyrkimyksiin tuottaa tekstiilejä mahdollisimman vähäpäästöisesti. The Bluesign® on aktiivinen tekstiilialan ympäristöadvokaatti, joka pyrkii tukemaan tekstiiliteollisuuden kehitystä ympäristöystävällisemmäksi. Verkkakankaat valmistava yritys on The Bluesign® systemin partneri, eli tekee aktiivisesti yhteistyötä The Bluesignin kanssa.

Jatka lukemista

Kangaskatsaus: Merinovilla

Tämä blogipostaus käsittelee yhtä Gugguun suosituimmista materiaaleista: merinovillaa. Käytämme Gugguun tuotteissa Uusi-Seelantilaista eettisesti kerittyä, mulesing-vapaata merinovillaa, joka sitten valmistetaan langaksi Saksassa. Saksasta lanka tulee Suomeen pieneen neuleita valmistavaan tehtaaseen, jossa siitä sitten valmistuu esimerkiksi rakastettuja pipoja ja huiveja. Löydät kaikki lasten pipot, lapaset, huivit ja muut asusteet täältä.

Gugguu lasten merinovillapipot, merinovillalapaset, merinovillahuivit.

Löydät tästä artikkelista tarkempaa tietoa merinovillasta. Käsittelemme esimerkiksi:

 • Mitä on merinovilla?
 • Mikä tekee merinovillasta erityistä? 
 • Kuinka merinovillasta valmistettuja vaatteita huolletaan?

Mitä on merinovilla?

Merinovilla on erityistä villaa, jota saadaan Merinolampaista. Merinolampaita kasvatetaan erityisen paljon Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Merinolampaita ja merinovillaa on arvostettu jo vuosisatojen ajan - eikä syyttä!

Gugguu asusteet ja ulkovaatteet lapsille. Merinovillapipot-,lapaset-ja huivit lapsille

Mikä tekee merinovillasta erityistä? Miksi valita merinovilla?

Merinovillan kuidut poikkeavat tavallisesta villasta: merinovillan kuidut ovat huomattavasti ohuempia ja pidempiä verrattuna perinteiseen villaan. Kuitu on myös pehmeämmän tuntuinen. Tämän ansiosta merinovilla sopii monesti myös sellaisille ihmisille, jotka välttelevät villoja kutittavan ominaisuuden takia. Merinovilla tuntuu iholla enemmän puuvillalta, mutta se pitää sisällään kaikki mahtavat villan ominaisuudet! 

Gugguu merinovillapipot lapsille. Eettisesti tuotetut, ekologiset lasten pipot, huivit ja lapaset.

Talvioloissa merinovilla on kiitollinen materiaali kiitos kuiduissa olevien pienten ilmataskujen. Nämä ilmataskut tekevät vaatekerroksiin lisää ilmavuutta ja täten auttavat pysymään lämpimänä. Hikoillessa merinovilla imee ja vapauttaa kehosta vapautuvat vesihöyryn ilmaan, eli vaikka hikoilet tai kastut, merinovilla pitää sinut silti lämpimänä.

Merinovilla sisältää myös antimikrobisia ominaisuuksia, eli sen kanssa ei siis tarvitse huolehtia tunkkaisesta tuoksusta hikoilunkaan jälkeen. 

Gugguu merinovilla-asusteet lapsille.

Merinovillan puhdistus ja huolto

Merinovillaa kannattaa hoitaa rakkaudella - kun huolehdit merinovillaisista vaatteista ja asusteista niiden ansaitsemalla huomiolla, saat nauttia materiaalin hyödyistä vuosia!

Gugguu lasten merinovillapipot tekoturkistupsuilla

Merinovillan puhdistaminen ja huolto on helppoa, kunhan muistat muutaman muistisäännön.

 1. Ei konepesua. Suosittelemme skippaamaan pyykkikoneen ja pesemään merinovillaiset vaatteet käsin. Käytä mieluiten kädenlämpöistä tai viileää vettä, jotta materiaali ei kutistu. Älä liota merinovillaa pitkiä aikoja. 
 2. Pesuaineet. Älä käytä huuhteluainetta tai tuotteita, jotka sisältävät valkaisevia ainesosia. Nämä materiaalit vaikuttavat kuituihin negatiivisesti ja poistavat merinovillan hyötyjä. Muista käyttää mietoja, hellävaraisia pesuaineita.
 3. Älä kuivaa kuivausrumussa. Ilmakuivaus varjoisessa ja viileässä on paras vaihtoehto. 
 4. Kuosittele vaatteet kosteana. 
 5. Silitä tarvittaessa matalalla lämmöllä. 
 6. Tuuleta! Tuulettaminen raikastaa vaatteen helposti.

Näillä helpoilla säännöillä huollat merinovillaiset vaatteet ja pidät ne pitkäikäisinä. 

Jatka lukemista