Gugguun laadukkaat ulkovaatteet ovat paras valinta kevääseen ja syksyyn - tutustu ulkovaatteiden ominaisuuksiin!

Kevään ja syksyn säät vaativat lasten ulkovaatteilta tiettyjä ominaisuuksia:  välikausitakkien-ja haalareiden tulee olla vettä hylkiviä, tuulelta suojaavia, hengittäviä, sopivan lämmittäviä sekä sellaisia, että niissä on mahdollisimman mukava liikkua.

Gugguun välikausitakkien- ja haalareiden suunnittelussa on otettu kaikki nämä asiat huomioon. Suunnittelussa on mietitty niitä tarpeita, joita kevään ja syksyn vaihtelevat säät ja olosuhteet vaativat ja pyritty rakentamaan vaatteita, jotka täyttävät nämä tarpeet ja enemmän. Tässä postauksessa kerromme lisää Gugguun lasten ulkovaatteiden ominaisuuksista ja eroista. Avaamme myös hieman ulkovaatteissamme käytettyjä materiaaleja. Katso kaikki Gugguun ulkovaatteet täältä.

Tässä artikkelissa käymme läpi esimerkiksi eri välikausivaatteiden välisiä eroja. Gugguun välikausivaatteiden valikoimaan kuuluu seuraavat tuotteet:

 • Flash Coverall- välikausihaalari
 • East Coverall- välikausihaalari
 • Flash Midseason Parka- välikausitakki
 • Print Midseason Parka- takki
 • Print Coverall- haalari

Välikausitakkien ja välikausihaalarien ominaisuudet

Vedeltä suojaavuus

Gugguun ulkovaatteet ovat erittäin vedenkestävät. Niillä on korkea vesipilari ≥ 20 000 mm, joka tarkoittaa, että ulkovaatteet kestävät jatkuvaa rankkaa sadetta. Haalareista löytyvät saumateippaukset lisäävät vedenpitävyyttä entisestään.

Kaikissa Gugguun ulkovaatteissa, sekä välikausivaatteissa, että toppavaatteissa, on ekologinen Saksassa kehitetty Bionic-Finish® Eco -viimeistely. Toisin kuin perinteiset viimeistelymenetelmät,  Bionic-Finish® Eco -viimeistely on saatu aikaan ilman perfluorattuja yhdisteitä ja formaldehydiä. Suojaava ominaisuus perustuu materiaalin tiiviyteen. Laadusta ja toimivuudesta ei silti tingitä, vaan viimeistely on aivan yhtä hengittävä ja mukava käytössä, kuin perinteisemmät vaihtoehdot. Jotta ominaisuus säilyy, suositellaan lämpöaktivointia n. 6 pesun välein esimerkiksi kuivausrummussa tai matalalla lämmöllä silittämällä.

Tuulelta suojaavuus ja hengittävyys

Takkien-ja haalareiden päällikangas on myös ekologisempi vaihtoehto, jossa ominaisuuksista ei tarvitse tinkiä. Materiaalin kalvo on valmistettu 100% kierrätettävästä ja se suojaa tuulelta tehokkaasti, mutta hengittää silti optimaalisesti (<12 (m2Pa/W). Myös tässä materiaalissa on otettu huomioon ympäristöä kuormittavat aineet: materiaali ei sisällä lainkaan PTFE- (polytetrafluorieteenia) tai PFC- (perfluorattuja yhdisteitä). Lisäksi kalvolla on Öko-Tex Standard 100 sertifikaatti (luokka 1) ja kankaan valmistaja on sertifioitu BLUESIGN® järjestelmäkumppani. Kangas kestää myös hankaamista hyvin, eli se sopii täydellisesti leikkeihin.

Mukavuus

Lastenvaatteissa on ensiarvoisen tärkeää, että vaatteet pysyvät helposti päällä ja ne tuntuvat mukavalta lapsen iholla. Tämän takia olemmekin halunneet luoda vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin: jokainen ulkovaatemalli eroaa toisistaan pienillä, mutta merkityksellisillä ominaisuuksilla, jotta jokaiselle lapselle löytyy oikea vaihtoehto. Alempaa löydät tarkemman tiedon jokaisesta mallista.

Kaikissa ulkovaatteissa on irroitettava huppu, jonka saa kätevästi kiinni neppareilla. Huppu on myös muotoiltu tarkasti, jotta se on sopivan kokoinen ja antaa tarvittaessa lisäsuojaa.

Turvallisuus

Ylempänä tekstissä on käyty läpi materiaalien turvallisuutta. Materiaalien turvallisuuden lisäksi huomioon on otettu lasten turvallisuus pimeällä. 

Etenkin pohjolassa välikauden ulkovaatteet tulevat käyttöön kaamoksen aikaan ja heijastimen käyttö onkin ehdottoman tärkeää. Lähetämme ulkovaatteiden mukana erikseen kiinnitettävän heijastimen. Suosittelemme aina ulkovaatteisiin heijastimen lisäämistä ja tämän lisäksi ulkovaatteissa on ommeltuna heijastavaa kangasta.

Oikean koon valinta

Gugguun ulkovaatteiden mitoitus on hieman reilu.

Suosittelemme yleensä valitsemaan koon lapsen pituuden mukaan, mutta erityisesti ulkovaatetta valitessa pienelle lapselle, kannattaa valita kahden koon välissä olevalle lapselle suurempi koko. Näin yksi ulkovaate riittää kuluvan kauden sekä mahdollisesti vielä tulevankin kauden.

Takkia sovittaessa pyydä lasta nostamaan kädet ylös. Jos hiha pitää ranteen piilossa, hiha on sopivan mittainen.

Ulkohaalaria valitessa lahkeen tulisi ulottua kengän päälle, ei maahan ja niska-haaralinja ei saisi kinnata. Varmista myös, että alle mahtuu tarvittaessa kerroksia ja että ulkovaate ei ole liian tiukka, jotta se on myös mukava päällä.

Sovitettaessa kannattaa testata, saatko selästä napattua noin nyrkillisen takkia tai haalaria käteen - jos saat ja hihat ja lahkeet on tarkastettu, vaate on sopiva.

Gugguun välikausihaalarit ja välikausitakit

Valikoimastamme löytyy takkeja koosta 80 kokoon 152 asti ja haalareita lapsille koosta 62 kokoon 110 saakka. Tässä osiossa kerromme tarkemmin kunkin vaatteen ominaisuuksista.

Kaikki Gugguun välikausivaatteet sisältävät nämä tekniset ominaisuudet:

 • Vesipilari: ≥ 20 000 mm
 • Hankauksen kesto: 40 000 (70 000 EN ISO 12947-2)
 • Tuulenpitävä: 100 %
 • Hengittävyys: <12 (m2Pa/W)
 • Bionic-Finish® Eco -viimeistely
 • Muotoiltu, irrotettava huppu
 • Heijastimet
 • Tuulilista vetoketjun alla

Flash Coverall- välikausihaalari

Vauvojen välikausihaalari Flash Coverall on 62-74 kokoisille vauvoille tarkoitettu välikausihaalari, jossa on pehmeät resorit hihoissa ja lahkeissa. Haalarissa ei ole teippauksia. Haalarin taskut suljetaan nepparilla.

East Coverall- välikausihaalari

Taaperoiden ja lasten välikausihaalari East Coverall on hieman teknisempi, kuin vauvoille tarkoitettu Flash Coverall. Haalaria löytyy ko’oissa 80-110. Sen saumat on teipattu ja hihoista ja lahkeista löytyy kuminauharesorit. Lisäksi lahkeissa on kumilenkit jalkoja varten. Taskut suljetaan nepparilla.

Flash Midseason Parka- välikausitakki

Taaperoiden ja lasten välikausitakki Flash Midseason Parka on saatavilla ko’oissa 80-152. Hihoissa on pehmeät resorit. Taskut ovat nepparilla suljettavat. Takin saumat eivät ole teipatut. 

Print Midseason Parka- takki

Kuviollinen lasten välikausitakki Print Midseason Parka on saatavilla ko’oissa 80-152. Takin saumat eivät ole teipatut. Ko’oissa 80-104 on nepparilla suljettavat taskut ja ko’oissa 110-152 on vetoketjulla suljettavat taskut. Hihoista löytyy kuminauharesorit.

Print Coverall- haalari

Lasten kuviollinen välikausihaalari Print Coverall on saatavilla ko’oissa 80-110. Haalarin saumat ovat teipatut. Haalarissa ei ole taskuja. Hihoissa ja lahkeissa on kuminauharesorit. Lahkeista löytyy kumilenkki jalkoja varten.

Katso kaikki Gugguun ulkovaatteet täältä.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.