gugguu

Vastuullisuus

gugguu

Vastuullisuus

gugguu

Arvot

Intohimo

Me olemme kesyttämätön

luonnonvoima. Periksiantamaton,

mutta emme hajottava – paitsi

asioille, jotka ovat pieleessä.Olemme intohimoisia tekijöitä,

jotka nostavat riman korkealle, kun

kysymyksessä on inspiraatio,

turvallisuus, vastuullisuus ja laatu –

kaikessa mitä teemme.

Itsenäisyys


Heräämme silloin, kun edessä on

mahdollisuus tehdä jotakin, jota ei

aikaisemmin ole tehty-Me emme ole täällä tehdäksemme

asioita hieman toisin, vaan

kulkeaksemme omaa tietämme,

etsien ja tutkien – osallistaen ja

yllättäen samanmielisen yleisön.

Kunnioitus

Olemme kilpailuhenkisiä ja

päättäneet menestyä. Teemme sen

suurella sydämellä ja hyvin aikein.Meillä on suuri kunnioitus sekä

ihmisiä että planeettaamme

kohtaan – kunnioitamme kaikkea

elävää ja hengittävää.

Pähkinänkuoressa
Ekologisuus

Ekologisuus on yksi Gugguun tärkeimmistä arvoista. Valitsemme tuottaa lähellä, jotta valmiit tuotteet matkustavat mahdollisimman lyhyen matkan varastollemme ja jotta pääsemme vierailemaan tehtaillamme säännöllisesti. Tämän vuoksi tehtaamme sijaitsevat Suomessa ja EU:n sisällä. Kankaamme tulevat Suomesta ja muualta Euroopasta. Kaikilla kankaillamme on Oeko-tex 100 standardi ja käyttämällämme 100% luomupuuvillalla on myös GOTS - standardi. Etsimme jatkuvasti uusia ekologisia materiaaleja ja uusimpana näistä on syksyllä 2019 mallistoon lisätyt verkka-asut, jotka valmistetaan 100% kierrätysmateriaaleista valmistetusta kankaasta. Lue lisää verkkakankaista täältä. Päivittäisessä toiminnassamme kiinnitämme huolta pakkausmateriaaleihin ja varaston käytänteisiin: kierrätämme tavallisten jätteiden lisäksi muovit, paperit ja kartongit ja pakkaamme lähetykset kierrätysmuovista valmistettuihin pusseihin. Panostamme tuotteiden pitkäikäisyyteen, jotta niiden elämä on mahdollisimman pitkä. Olemme osa Aalto Yliopiston alaista Finix hankkeen #kestävävaate kampanjaa.

Kolmannen osapuolen arviot & yhteistyöt

Sijoituimme vuonna 2020 Eetti Ry Rank a Brand mittauksessa toiseksi parhaalle tasolle B

Gugguu löytyy arvostetusta
Good on you - hakemistosta
toiseksi parhaalla
arvosanalla

Olemme osa Aalto Yliopiston
alaista Finix hankkeen
#kestävävaate kampanjaa

gugguu
Vastuullisuusraportointi

Kokosimme vuoden 2020 alussa ensimmäistä kertaa
vastuullisuusraportin Gugguun toiminnasta. Tästä eteenpäin uusi vastuullisuusraportti julkaistaan vuosittain ja raportissa peilataan edistymistämme vastuullisuuteen liittyvissä tavoitteissamme.

Uusin, vuoden 2020 raportti on nyt luettavissa.

gugguun
Eettiset periaatteet

Gugguun ensimmäiset eettiset periaatteet laadittiin vuonna 2020. Olemme luoneet toiminnallemme sääntöjä, jotka tukevat päämääräämme vastuullisena yrityksenä. Nämä eettiset periaatteet täsmentävät vaatimuksiamme tavarantoimittajilta, alihankkijoilta ja muilta yhteistyökumppaneilta.

vastuullisuus

Artikkelit

Muodin vastuullisuussertifikaatit

Kestävä kehitys, eettisyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä aiheita ja niistä puhutaan nyt enemmän kuin koskaan. Tekstiili-alaa kehitetäänkin jatkuvasti esimerkiksi erilaisten sertifikaattien avulla. Tässä artikkelissa käsittelemme näitä sertifikaatteja ja kerromme, kuinka näitä sertifikaatteja käytetään Gugguun tuotteissa.

Vastuullisuusraportti 2019

Gugguun vuosi 2020 alkoi uusien mallistojen julkaisun lisäksi vuoden 2019 vastuullisuuskatsauksen julkaisulla. Vastuullisuus on ollut tärkeä osa Gugguun toimintaa jo alusta asti ja nyt pääsemme jakamaan tietoa myös asiakkaillemme raportin kautta! Tässä artikkelissa käydään raportin pääkohdat läpi.

10+1 vinkkiä vaatteiden huoltoon - kuinka saada vaatteet kestämään aikaa?

Tavoitteenamme on, että Gugguun vaatteiden tulee kestää aikaa ja käyttöä ja päästä kiertoon esimerkiksi pikkusisaruksille, kun lapsi kasvaa vaatteesta ulos. Keräsimme tähän artikkeliin vinkkejä vaatteiden huoltoon, jolla takaavat vaatteille mahdollisimman pitkän elämän. 

hyväntekeväisyys
Home Street Home Ry, Kenia

Home Street Home Ry on Viola Walleniuksen perustama hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii Keniassa. Järjestön pääprojekti on Rescue Center, jota alettiin rakentamaan vuonna 2018. Turvakeskus tulee palvelemaan tavoilla: se toimii turvasatamana tytöille, jotka ovat joutuneet hyväksikäytön, pakkoavioliiton ja väkivallan uhreiksi tai jotka joutuvat jättämään kotikylänsä ympärileikkauksen pelossa, tarjoamaan tietotaitoa odottaville äideille ja vastasyntyneiden äideille ja paljon muuta.

Gugguun lahjoittamat vaatteet ovat päässeet monenlaiseen käyttöön, esimerkiksi suoraan tarvitseville lapsille käyttöön ja järjestön jakamien äitiyspakkausten mukana odottaville äideille.

hyväntekeväisyys
Kiusaamisen vastainen työ, MLL

Koulujen alkamisen yhteydessä syksyllä 2021 järjestimme kampanjan, jossa jokaisesta 5.-17.8.2021 välisenä aikana tehdyistä tilauksista lahjoitimme 1€ Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaiseen työhön. Saimme kerättyä kampanjan avulla 2301€ lahjoituksen.

tuotteiden elinkaari
Kierrätä vaatteet

Gugguun vaatteet on tehty kestämään. Tämän takia lapsen kasvaessa ja vaatteiden jäädessä pieneksi, ne onkin mahdollista laittaa kiertoon.

Gugguulla on oma second hand alusta - Gugguu Preloved - käytetyille Gugguun tuotteille. Alustan kautta on mahdollista myydä Gugguun tuotteita suoraan kuluttajalta kuluttajalle. Myyntivoiton voi valita joko pankkitilille tai lahjakortiksi Gugguulle. Tutustu lisää osoitteessa preloved.gugguu.com.

Teemme yhteistyötä myös nettikirpputori Emmyn kanssa, jossa saat myyntituottosi Gugguun lahjakorttina, jolloin saat suuremman summan myynneistäsi.

Löydät myös Facebookista runsaasti aktiivisia ryhmiä, joissa voit myydä ja ostaa Gugguun tuotteita käytettyinä.

GUGGUU X RML
Healing Hands

Lapsen sairastuminen vakavasti koskettaa satoja perheitä Suomessa vuosittain. Lapsen sairaus tuo perheeseen uuden, vaikean tilanteen ja perheen elämä muuttuu. Koko perheen voimat joutuvat koetukselle. Tilanne voi olla pelottava jo sairauden myötä ja kaukaa kotoa hoitoihin matkustaminen on usein välttämätöntä.

Tukeaksemme perheitä lapsen sairastumisesta johtuvissa kriisitilanteissa toteutimme yhdessä Ronald McDonald Lastentalosäätiön kanssa yhteistyömalliston, joka sisältää kaksi printtiä ja neljä tuotetta. Tuotteiden tuotto menee lyhentämättömänä Ronald McDonald Lastentalosäätiölle.