gugguu

Vastuullisuus

gugguu

Vastuullisuus

Pähkinänkuoressa
Ekologisuus

Ekologisuus on yks Gugguun tärkeimmistä arvoista. Valitsemme tuottaa lähellä, jotta valmiit tuotteet matkustavat mahdollisimman lyhyen matkan varastollemme ja jotta pääsemme vierailemaan tehtaillamme säännöllisesti. Tämän vuoksi tehtaamme sijaitsevat Suomessa ja EU:n sisällä. Kankaamme tulevat Suomesta ja muualta Euroopasta. Kaikilla kankaillamme on Oeko-tex 100 standardi ja käyttämällämme 100% luomupuuvillalla on myös GOTS - standardi. Etsimme jatkuvasti uusia ekologisia materiaaleja ja uusimpana näistä on syksyllä 2019 mallistoon lisätyt verkka-asut, jotka valmistetaan 100% kierrätysmateriaaleista valmistetusta kankaasta. Lue lisää verkkakankaista täältä. Päivittäisessä toiminnassamme kiinnitämme huolta pakkausmateriaaleihin ja varaston käytänteisiin: kierrätämme tavallisten jätteiden lisäksi muovit, paperit ja kartongit ja pakkaamme lähetykset kierrätysmuovista valmistettuihin pusseihin. Panostamme tuotteiden pitkäikäisyyteen, jotta niiden elämä on mahdollisimman pitkä. Olemme osa Aalto Yliopiston alaista Finix hankkeen #kestävävaate kampanjaa.

Kolmannen osapuolen arviot & yhteistyöt

Sijoituimme vuonna 2020 Eetti Ry Rank a Brand mittauksessa toiseksi parhaalle tasolle B

Gugguu löytyy arvostetusta
Good on you - hakemistosta
toiseksi parhaalla
arvosanalla

Olemme osa Aalto Yliopiston
alaista Finix hankkeen
#kestävävaate kampanjaa

gugguu
Vastuullisuusraportointi

Kokosimme vuoden 2020 alussa ensimmäistä kertaa
vastuullisuusraportin Gugguun toiminnasta. Tästä eteenpäin uusi vastuullisuusraportti julkaistaan vuosittain ja raportissa peilataan edistymistämme vastuullisuuteen liittyvissä tavoitteissamme.

Uusin, vuoden 2020 raportti on nyt luettavissa.

gugguun
Eettiset periaatteet

Gugguun ensimmäiset eettiset periaatteet laadittiin vuonna 2020. Olemme luoneet toiminnallemme sääntöjä, jotka tukevat päämääräämme vastuullisena yrityksenä. Nämä eettiset periaatteet täsmentävät vaatimuksiamme tavarantoimittajilta, alihankkijoilta ja muilta yhteistyökumppaneilta.

vastuullisuus

Artikkelit

Muodin vastuullisuussertifikaatit

Kestävä kehitys, eettisyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä aiheita ja niistä puhutaan nyt enemmän kuin koskaan. Tekstiili-alaa kehitetäänkin jatkuvasti esimerkiksi erilaisten sertifikaattien avulla. Tässä artikkelissa käsittelemme näitä sertifikaatteja ja kerromme, kuinka näitä sertifikaatteja käytetään Gugguun tuotteissa.

Vastuullisuusraportti 2019

Gugguun vuosi 2020 alkoi uusien mallistojen julkaisun lisäksi vuoden 2019 vastuullisuuskatsauksen julkaisulla. Vastuullisuus on ollut tärkeä osa Gugguun toimintaa jo alusta asti ja nyt pääsemme jakamaan tietoa myös asiakkaillemme raportin kautta! Tässä artikkelissa käydään raportin pääkohdat läpi.

10+1 vinkkiä vaatteiden huoltoon - kuinka saada vaatteet kestämään aikaa?

Tavoitteenamme on, että Gugguun vaatteiden tulee kestää aikaa ja käyttöä ja päästä kiertoon esimerkiksi pikkusisaruksille, kun lapsi kasvaa vaatteesta ulos. Keräsimme tähän artikkeliin vinkkejä vaatteiden huoltoon, jolla takaavat vaatteille mahdollisimman pitkän elämän. 

hyväntekeväisyys
Home Street Home Ry, Kenia

Home Street Home Ry on Viola Walleniuksen perustama hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii Keniassa. Järjestön pääprojekti on Rescue Center, jota alettiin rakentamaan vuonna 2018. Turvakeskus tulee palvelemaan tavoilla: se toimii turvasatamana tytöille, jotka ovat joutuneet hyväksikäytön, pakkoavioliiton ja väkivallan uhreiksi tai jotka joutuvat jättämään kotikylänsä ympärileikkauksen pelossa, tarjoamaan tietotaitoa odottaville äideille ja vastasyntyneiden äideille ja paljon muuta.

Gugguun lahjoittamat vaatteet ovat päässeet monenlaiseen käyttöön, esimerkiksi suoraan tarvitseville lapsille käyttöön ja järjestön jakamien äitiyspakkausten mukana odottaville äideille.

hyväntekeväisyys
Kiusaamisen vastainen työ, MLL

Koulujen alkamisen yhteydessä syksyllä 2021 järjestimme kampanjan, jossa jokaisesta 5.-17.8.2021 välisenä aikana tehdyistä tilauksista lahjoitimme 1€ Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaiseen työhön. Saimme kerättyä kampanjan avulla 2301€ lahjoituksen.

gugguu

Arvot

Laatu

Jokainen Gugguun malliston vaate on tarkoin testattu eri-ikäisillä lapsilla ennen tuotantoa. Kiinnitämme testauksessa huomiota kestävyyteen, istuvuuteen ja käytännöllisyyteen. Testaamme myös kaikki kankaat ennen tuotannon aloittamista. Gugguun vaatteet valmistetaan erityisellä huolella tarkoin valituista materiaaleista, jotka kestävät lapselta toiselle.

Asiakaslähtöisyys

Haluamme saada ja saamme paljon palautetta asiakkailtamme. Olemme tehneet paljon muutoksia niin tuotteisiin kuin verkkokauppaammekin asiakkailtamme saadun palautteen perusteella. Meille jokainen asiakas on tärkeä, ja haluamme palvella heitä parhaamme mukaan. Pyrimme vastaamaan viesteihin nopeasti ja saamaan paketit mahdollisimman nopeasti matkaan. 

Turvallisuus

Lasten ja tuotteidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Turvallisuus otetaan huomioon tuotteiden mallien suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa. Ulkovaatteissamme on heijastin-kangasta, vaatteissamme ei ole ylimääräisiä irtoavia osia ja valitsemme materiaalit huolellisesti.

tuotteiden elinkaari
Kierrätä vaatteet

Gugguun vaatteet on tehty kestämään. Tämän takia lapsen kasvaessa ja vaatteiden jäädessä pieneksi, ne onkin mahdollista laittaa kiertoon.

Teemme yhteistyötä nettikirpputori Emmyn kanssa, jossa saat myyntituottosi Gugguun lahjakorttina, jolloin saat suuremman summan myynneistäsi.

Löydät myös Facebookista runsaasti aktiivisia ryhmiä, joissa voit myydä ja ostaa Gugguun tuotteita käytettyinä.