Tietoa meistä

Lisätietoa

Gugguun tarina

Gugguu sai alkunsa vuonna 2012. Siskoksilla, kolmen lapsen äideillä, oli haasteita löytää lapsilleen laadukkaita, tyylikkäitä ja kestäviä lastenvaatteita. Monenlaisia lastenvaatteita oli kyllä saatavilla, mutta harmillisesti vaatteiden mitoitus ei miellyttänyt tai laatu ei vastannut korkeita laatuodotuksia. Siskoksille oli tärkeää, että vaate kestäisi kunnolla käyttöä ja vaatetta voisi kierrättää seuraaville lapsille. Niinpä heräsi ajatus ideasta alkaa suunnittelemaan ja valmistamaan lastenvaatteita itse.

Alusta alkaen oli erittäin selkeä visio siitä, minkälainen oma lastenvaatemerkki olisi, ja miltä sen tulisi näyttää. Yksi kaikkein tärkeimmistä asioista oli, että tuote on korkealaatuinen. Ajatuksena oli, että vaatteet olisivat designiltaan yksinkertaisen selkeitä, sisältäisivät pieniä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä leikkauksia, jotka kiinnittäisivät huomion. Vaatteiden mitoitus haluttiin miettiä tarkkaan. Hyvin tärkeää oli myös, että tuotteet olisivat ekologisia ja eettisesti tuotettuja. Usko omaan visioon ja arvoihin oli hyvin vahva. Niinpä siskokset lähtivät rohkeasti heille tuntemattomalle toimialalle yrittäjiksi.

 Yritys perustettiin vuonna 2012. Pitkien etsintöjen ja kokeiluiden jälkeen löytyi viimein sopivat kangastoimittajat Suomesta ja Virosta sekä luotettava tuottaja Virosta. Arvot ohjasivat jokaista vaihetta. Ennen kun ensimmäinen mallisto saatiin tuotantoon, piti brändille keksiä vielä nimi. Monia eri vaihtoehtoja mietittiin, mutta sopivaa nimeä ei tuntunut löytyvän millään. Vihdoin se kuitenkin löytyi, ja vieläpä ikimuistoisella tavalla! Brändin omistajasiskokset juttelivat puhelimessa tulevasta yrityksestään, kun yhtäkkiä toisen 1-vuotias pikkumies tuli nurkan takaa haparoivin askelin, leveä hymy kasvoillaan ja sopersi ”Gugguu!” Sana kantautui puhelimen toiseen päähän, ja silloin välähti: Gugguu! Se oli siinä! 

Ensimmäinen oma mallisto, joka sisälsi yhteensä 12 eri tuotetta julkaistiin lapsimessuilla keväällä 2013. Siitä alkoi Gugguun matka. Mallisto on vuosien saatossa laajentunut runsaasti. Trikoo- ja college tuotteet ovat saaneet rinnalleen ulkovaate- ja asuste- mallistot. Kaiken kaikkiaan eri tuotteita on tällä hetkellä valikoimassa yli 100kpl erilaisine värivariaatioineen. Neuleasusteet on alusta asti valmistettu Suomessa, mikä on meille kunnia-asia. Ensimmäinen tehdas Virosta on edelleen meidän tärkeä yhteistyökumppani, mutta rinnalle olemme joutuneet kasvun myötä etsimään uusia, samat arvot jakavia, tuotantotehtaita.

 

Materiaaleistamme

Kaikki materiaalimme ovat huolellisesti valittuja, testattuja ja turvallisia kankaasta pieniin yksityiskohtiin saakka. Pidämme tärkeänä kantaa vastuuta ympäristöstämme. Seisomme vahvasti arvojemme ja eettisen toiminnan takana jokaisessa työvaiheessa ja tilanteessa.

Kaikki kankaantoimittajamme ovat eurooppalaisia ja kankaamme tulevat muun muassa Suomesta, Virosta, Portugalista, Hollannista, Saksasta ja Italiasta. 100% orgaaninen collegemme on Suomessa kudottua. Meille kestävät suhteet materiaalintoimittajien kanssa ovat ensisijaisen tärkeitä, koska näin pystymme takaamaan materiaalien laadukkuuden ja kehittämään niitä entistäkin paremmiksi.

Teemme jatkuvasti työtä materiaalien kehittelyn suhteen: testaamme, pesemme ja etsimme uusia kestävämpiä mahdollisuuksia. Pyrimme kasvattamaan orgaanisen puuvillan osuutta tuotteissamme ja teemme sen eteen jatkuvaa kehitystyötä. Tulevaisuudessa tuotteissamme tullaan näkemään kierrätettyä polyesteriä, kierrätettyä nylonia ja kierrätettyä elastaania.

Lahjoitamme suunnittelussa syntyneet ylijäämäkankaat oppilaitoksille ja päiväkodeille. Tuotannosta ylijäänyt kangas valmistetaan tuotteiksi ja ne myydään pop-up -tapahtumissamme.

Öko-Tex 100-standardi

Suosimme kankaissamme Oeko-Tex 100-standardia ja GOTS-sertifikaattia. Oeko-Tex 100-standardi varmistaa, etteivät sertifioidut tuotteet sisällä aineita, jotka voivat olla vaaraksi lapsen terveydelle.

OEKO-TEX® testaa kankaiden pH-arvon, formaldehydipitoisuuden, torjunta-aineiden, liukoisten raskasmetallien ja klooriyhdisteiden pitoisuuden, säilöntäaineiden, kuten pentakloorifenolin ja tetrakloorifenolin pitoisuuden sekä allergisoivien ja karsinogeenisten väriaineiden pitoisuuden.  

Luomupuuvilla

Käyttämämme luomupuuvillalanka on GOTS-standardin (Global Organic Textile Standard) hyväksymää puuvillaa. GOTS on laaja ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti, joka kattaa koko tuotantoketjun prosessin luonnonmukaisesti. Standardi takaa, että lanka on valmistettu vähintään 95 % ekologisesta materiaalista ja että langan tuotanto on toteutettu ympäristöä säästäen, sekä sosiaalista vastuuta kantaen. Puuvillaisissa neuleasusteissa käytämme BIO -laatua, jolla on myös GOTS-sertifikaatti.

Laskeutuva viskoosi

Käytämme mallistoissamme viskoosia, koska se on kestävä kuitu ja se on valmistettu uusituvasta raaka-aineesta. Muuntokuidut ovat biohajoavia, koska ne valmistetaan selluloosasta eli puusta. Selluloosa on sokeripolymeeri ja hajoaa siis luonnossa. Viskoosin kestävyys tuo tuotteillemme lisää käyttöikää. Viskoosi on hengittävä materiaali, joka tasaa lämpöä ja laskeutuu pehmeästi. Käytettävyydeltään ja huollolta se on hyvin puuvillan kaltainen. 

Merinovilla

Merinovillamme tulee Uudesta-Seelannista, ja villa kehrätään langaksi Italiassa. Merinovillamme on eettisesti kerittyä ja kyseessä on mulesing-vapaa menetelmä. Käytämme ainoastaan mulesing-vapaata villaa, sillä eläinten hyvinvointi on meille tärkeää. Villa on pehmeä materiaali, joka lämmittää kylmällä, hylkii likaa ja vettä ja on hengittävä ja antistaattinen. Merinovillatuotteissamme on käsinpesu. Suosittelemme villatuotteiden kuosittelua pesun jälkeen. 

Puuvillatrikoo ja joustocollege

Meillä Gugguulla on tärkeää se, että tiedämme missä ja miten kankaamme valmistetaan. Tästä syystä puuvillatrikoomme ja joustocollegemme neulotaan Virossa luotettavalla ja pitkäaikaisella yhteistyökumppanillamme. Lähituotannon takia pystymme kehittämään ja valvomaan tuotantoprosessiamme. Käyttämämme puuvillakankaat kestävät hyvin kulutusta ja ovat miellyttäviä päällä.

Elastaani

Meille on tärkeää, että materiaalit, joita käytämme ovat mukavia päällä ja kestävät pitkään käytössä. Siksi useimmat materiaalimme sisältävät elastaania, sillä olemme huomanneet, että ne lisäävät käyttömukavuutta ja kestävyyttä tuotteeseen. 

Ulkoilukankaat

Gugguun ulkovaatteissa käytetty materiaali on huolellisesti valitun eurooppalaisen toimittajan tarjoama ekologinen vaihtoehto. Kankaan ensimmäinen ja kolmas kerros on valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Materiaalissa käytetty kalvo on optimaalisesti hengittävä sekä täysin PTFE- (polytetrafluorieteeni) sekä PFC- (perfluoratut yhdisteet) vapaa. Lisäksi materiaali on valmistettu Öko-Tex Standard 100 –sertifikaatin mukaan. Tämä sertifikaatti takaa, että tuotteesta ei ole haittaa terveydelle. Kankaan vedenkesto on saatu aikaan ympäristöystävällisellä Bionic-Finish® Eco -viimeistelyllä. Kankaan valmistaja on sertifioitu BLUESIGN® järjestelmäkumppani.

Printticollege ja -trikoo

Gugguun printtikankaat kudotaan Italiassa ja ne painetaan Hollannissa. Pitkäaikaisen yhteistyön ansiosta olemme pystyneet kehittämään printtikankaistamme entistä parempia. Printtituotteiden suunnittelussa otetaan huomioon leikkuujätteen minimisointi, ja siksi printit sekä tuotteet suunnitellaan niin, että leikkuujätettä syntyy mahdollisimman vähän. Tästä syystä jokainen printtituote on yksilöllinen.

Uimapukukankaat

Yksiväriset sekä printatut uimapukukankaamme tulevat Italiasta ja printtiuimapukukankaamme painetaan Hollannissa.

Hoito-ohjeet

Suosittelemme hoitamaan tuotteitamme aina pesuohjeiden mukaisesti ja pesemään ne saman väristen vaatteiden kanssa. Moniväriset vaatteet tulee pestä vaaleimman värin mukaan. Trikoo ja collegetuotteet on suositeltavaa kuositella pesun jälkeen. 

 

Kokotaulukko

Mallistomme sisältää koot 0-12 -vuotiaille lapsille: 62, 68, 74, 80, 86, 92, 98, 104, 110, 116, 122, 128, 134, 140, 146 ja 152cm. Kokotaulukkomme on laadittu huolellisesti suomalaisen FINATEX- lasten mittataulukon pohjalta. Huomioithan, että jokainen tuote on mitoitettu yksilöllisesti vaatteen mallin vaatimalla tavalla.

 

Vastuullisuudestamme

Lue vuoden 2019 vastuullisuusraportti täältä. Kangas- ja vaatetuotannon toimijat ovat valikoituneet skandinaavisten referenssien kautta. Vastuulliset tuotantotoimijat, jotka täyttävät kaikki laatukriteerimme, sijaitsevat Suomessa ja Baltiassa (Virossa ja Latviassa) sekä Puolassa. Pidämme ensiarvoisen tärkeänä asiana, että tiedämme ja tunnemme koko tuotantoketjun sekä työntekijöiden työolot- ja ajat, ja voimme suoraselkäisesti seistä näiden takana. Läheinen tuotannon sijainti antaa meille mahdollisuuden jatkuvaan tiiviiseen yhteistyöhön.