10+1 vinkkiä vaatteiden huoltoon - kuinka saada vaatteet kestämään aikaa?

Ostetun vaatteen tulee kestää pitkään - tämä on ollut yksi lähtökohdista Gugguun perustamisessa. Suunnittelussa ja tuotannossa on ensimmäisestä päivästä asti otettu tavoitteeksi se, että Gugguun vaatteiden tulee kestää aikaa ja käyttöä ja päästä kiertoon esimerkiksi pikkusisaruksille tai muille läheisille, kun lapsi kasvaa vaatteesta ulos. 

Lasten vaatteiden huolto

Gugguun vaatteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista ja mallit suunnitellaan pitkäikäisiksi erilaisten kiristysmahdollisuuksien ja käärittävien lahkeiden-ja hihojen kautta. Jotta vaate pysyisi kunnossa mahdollisimman kauan ja siitä olisi iloa monelle, tulee sitä kuitenkin hoitaa oikein. Vaatteiden kunnollinen hoitaminen ei onneksi ole hankalaa. Keräsimme tähän postaukseen kymmenen vinkkiä vaatteiden huoltoon, jolla takaavat vaatteille mahdollisimman pitkän elämän. 

 

TOP 10 VINKKIÄ VAATTEIDEN HUOLTOON

1. Ehdottomasti tärkein asia on noudattaa vaatteiden pesuohjeita, jotka löydät pesulapusta. Jokaisella materiaalilla on omat vaatimuksensa pesulle, kuivaukselle ja silitykselle - näitä noudattamalla vältät kutistumiset ja värimuutokset.

2. Pese moniväriset tuotteet vaaleimman värin mukaan. Esimerkiksi Triple-tuotteet ja printilliset vaatteet sisältävät montaa väriä. Pese nämä vaatteet vaatteen vaaleimman värin sävyisten vaatteiden kanssa välttääksesi vaaleampien kohtien värjääntymisen.

3. Mieti ennen pesua, voiko vaatteen tuulettaa pesun sijaan. Jos vaate tuoksuu tunkkaiselta, mutta siinä ei ole näkyviä tahroja tai muuta likaa, tuuletus raikastaa vaatteen jolloin kuluttavan pesun voi skipata. Voit tuulettaa vaatteen ulkona tai laittaa sen esimerkiksi pussiin ja pakastimeen muutamaksi tunniksi.

4. Käännä vaatteet valmiiksi pyykkikoriin. Vaatteet kannattaa pestä nurinpäin käännettynä, jotta ulkopinta kuluu mahdollisimman vähän. Kun vaate on jo pyykkikorissa nurinpäin, ei pyykkikonetta täyttäessä tarvitse enää käännellä vaatteita vaan työ sujuu nopeammin. 

5. Skippaa huuhteluaine. Vaikka huuhteluaine pehmentää ja tuo vaatteeseen raikasta tuoksua, se heikentää kangasta aiheuttaen nukkaantumista. 

Miten saada vaatteet kestämään?


6. Kuosittele vaatteet kosteana. Kun laitat vaatteita kuivumaan, venytä vaatetta kevyesti mutta napakasti pituussuunnassa. 

7. Kohtele märkää viskoosista valmistettua vaatetta hellästi. Viskoosilla on  heikko märkälujuus, eli kuitu ei kestä kovaa venyttelyä märkänä. 

8. Vältä luonnonkuidusta valmistettujen neuleiden pesua viimeiseen asti. Tuuletus tai pakastus poistaa hajut ja jos vaatteessa on tahra, pese vain tahran kohta käsin. Jos pesu on pakko tehdä, pese neuleet käsin (ei pyykkikoneen käsinpesuohjelmalla) viileässä vedessä välttäen turhaa liottamista. 

9. Halutessasi voit hankkia vaatehuoltoon työkaluja. Vaateharja, nukkakampa tai nukkakivi ja tarraharja raikastavat vanhempien vaatteiden ulkonäköä. Esimerkiksi takkien turkisosat on hyvä harjata pesun jälkeen, jolloin ne saavat pörröytensä takaisin. Myös pipojen tupsut kannattaa harjata säännöllisesti.

10. Puhdista tahrat heti. Lastenvaatteet ovat erityisen alttiita tahroille - muista hoitaa tahra mahdollisimman nopeasti pois vaatteesta, jotta se ei ehdi pinttyä vaatteeseen. Jos leikeissä käy ikävästi ja vaatteelle joutuu verta, liota vaatetta heti kylmässä vedessä. Lämmin vesi kiinnittää tahran pahemmin. 

Vaatteiden hoito-ohjeet Gugguu

Extravinkki!

Muista kierrätys ja korjaus. Jos vaate menee rikki, tarkastele voiko sen korjata itse tai korjauttaa ammattilaisella - jos sinulla tulee johonkin Gugguun vaatteeseen korjattavissa oleva ongelma, voit lähettää sen meille korjausompeluun. Voit tiedustella tästä lisää asiakaspalvelustamme. Pieneksi käyneet vaatteet saa helposti kiertoon kirppareilla, nettikirppiksillä tai järjestämällä tuttujen kanssa vaatteiden vaihtajaiset. Rikkinäiset ja käyttökelvottomat vaatteet voi kierrättää valmistamalla niistä esimerkiksi puhdistusliinoja tai viemällä ne tekstiilijätteeseen. 


Jos sinulla nousee kysymyksiä materiaaleista tai vaatteiden huollosta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, verkkosivujen chat-palvelussa tai sähköpostitse. Saat meihin yhteyden sähköpostitse customer@gugguu.com tai puhelinnumerosta 0444101736.