Tietosuojaseloste

GUGGUUN ASIAKASTIETOJEN TIETOSUOJASELOSTE

Muokattu 6.10.2022

Tässä selosteessa kerromme, mitä varten käsittelemme henkilötietoja ja mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi käsittelyn suhteen. Tämä tietosuojaseloste kattaa kaiken verkkosivustomme kautta tai siihen liittyvien palveluiden yhteydessä kerätyn tiedon sekä ne tiedot, joita kerätään ottaessasi yhteyden asiakaspalveluumme sähköpostitse tai sivustomme kautta.

Jatkamalla Verkkosivuston ja palveluidemme käyttöä hyväksyt tämän Tietosuojaselosteen.

 

  1. Rekisterinpitäjä

Gugguu Oy (”Gugguu” tai ”me”)

Y-tunnus: 2508855-5

Pikkaraisentie 8, 90230 Oulu

customer@gugguu.com

www.gugguu.com

Puh: +358444101736

 2. Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

Gugguu Asiakaspalvelu

customer@gugguu.com

Puhelin: +358444101736

Osoite: Pikkaraisentie 8, 90230 Oulu 

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeudellinen peruste

Henkilötietojen käsittely perustuu rekisterinpitäjän oikeutettuun etuun (joka on kuvattu tarkemmin kohdassa 4), sopimussuhteeseen ja/tai rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen. Henkilötietojen käsittely voi perustua myös rekisteröidyn suostumukseen, joka muodostaa tällöin soveltuvilta osin käsittelyn oikeusperusteen. Rekisterinpitäjällä on oikeutettu etu harjoittaa asiallista, perusteltua ja laillista myynti- ja markkinointitoimintaa, mukaan lukien tähän liittyvää asiakasprofilointia.

4. Kerättyjen tietojen kuvaus

Gugguu käsittelee henkilötietoja lainsäädännön sallimissa rajoissa asiakkuuden hoitamiseen ja kehittämiseen. Pääasiassa keräämme henkilötietoja verkkokaupassamme ja Gugguu preloved -kaupassa tehtyjen tilausten käsittelemiseksi.

Rekisterissä käsiteltäviä henkilötietoja voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

 

Tilaukset

Tarvitsemme henkilötietoja tilauksen käsittelyssä toimittamista varten sekä asiakasviestintään tilauksiin liittyen (esimerkiksi tilaus- ja toimitusvahvistus). Lisäksi tietoja voidaan käyttää laskutukseen ja perintään liittyviin toimenpiteisiin sekä mahdollisten reklamaatioiden käsittelemiseksi. Maksutiedoista emme tallenna muuta kuin maksutavan ja hinnat mahdollista maksunpalautusta varten.

 

Tuotteiden tarjoaminen ja markkinointi

 Voimme käsitellä henkilö- ja ostoskoritietoja sekä ostohistoriaa asiakkaan profilointiin, tarjousten, etujen, markkinointitoimenpiteiden ja asiakasviestinnän kohdentamiseksi asiakasta kiinnostavaksi. Henkilötietoja käsitellään myös uutiskirjeen lähettämisen, kilpailuihin ja arvontoihin tai muihin markkinointitoimenpiteisiin osallistumisen yhteydessä.

 

Asiakastili

 Mikäli olet luonut asiakastilin verkkosivuillemme, käytämme henkilötietojasi tilin hallinnointiin, jotta voit tarkastella tilaushistoriaasi, luoda toivelistoja ja tallentaa ostoskorisi. Myös osoitetiedot tallennetaan myöhempiä tilauksia varten, osoitetietoja voidaan muuttaa tai poistaa joko asiakkaan tai Gugguun toimesta.

 

 Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja anonymisoitu raportointi

Käsitelemme henkilötietoja parantaaksemme nykyisiä tuotteitamme ja palvelujamme sekä kehittääksemme uusia. Tässä yhteydessä voimme yhdistää annetun palautteen ja asiakaspalveluumme jätetyt viestit käyttäjätiliin.

 

Käytämme kuluttajatutkimuksista ja kuluttajakyselyistä saatuja vastauksia analysoidaksemme asiakkaidemme mieltymyksiä, odotuksia sekä mielipiteitä tuotteistamme, verkkosivuistamme ja palveluistamme.

 

Anonymisoituja tietoja käytämme raportointitarkoituksiin. Anonymisoituja tietoja ei voi käyttää henkilöiden tunnistamiseen vaan näitä tietoja käytämme kaupallisten tavoitteiden toteutumisen analysointiin. Tällaista tietoa ovat esimerkiksi kävijöiden kokonaismäärät verkkosivustollamme sekä sivustolla käynnin kesto.

 

Asiakaspalvelu

 

 Asiakaspalvelumme käsittelee henkilötietojasi ottaessasi yhteyden siihen minkä tahansa kanavan kautta. Voimme yhdistää asiakaspalvelun keräämät tiedot muihin henkilötietoihin, esimerkiksi ostohistoriaan. Näin voimme tarjota mahdollisimman henkilökohtaista ja tehokasta palvelua.

 

Laittoman toiminnan havaitseminen ja ehkäiseminen

 

Joissakin tapauksissa meiltä voidaan edellyttää tietojesi, myös henkilötietojen, luovuttamista lain tai määräysten nojalla, kuten esimerkiksi oikeudenkäynnin yhteydessä. Saatamme luovuttaa tietojasi myös haasteen, tuomioistuinpäätöksen tai muun oikeudenkäynnin nojalla tai poliisitutkinnan yhteydessä tai viranomaisen pyynnön johdosta.

 

 5. Automaattisesti kerättävät henkilötiedot

Kun teet tilauksen tai käyt verkkosivustollamme, keräämme automaattisesti tietoja käynnistäsi. Osa näistä tiedoista voidaan luokitella henkilötiedoiksi. Tällaisia tietoja ovat:

-       käytettävä selain, käyttöjärjestelmä, laitemalli, IP-osoite, yhteyden muodostamisaika ja yhteyden kesto

-       kirjautuneen asiakkaan käyttäjätilin tunnistetiedot ja rekisteröintipäivä

-       sijaintitiedot (myös Wi-Fi-yhteyspisteen tiedot)

-       verkkosivut, joiden kautta on siirrytty gugguu.com sivustolle

-       verkkokäyttäytymiseen liittyvät tiedot verkkosivustollamme (esimerkiksi klikkaukset ja siirtymiset sivulla, käytetyt hakusanat)

-       evästeet ja muut tunnistetiedot

-       kieli

-       markkinointitiedot: edut ja kampanjat sekä niiden käyttö

-       ostohistoria yksittäisen tuotteen tasolla sekä ostoskoritiedot

-       lisäksi sähköisen uutiskirjeen tilanneen asiakkaan tietoja kerätään uutiskirjeen tilaamisen hallinnointiin sekä muihin asiakasviestinnän toteutumiseen liittyviin asioihin.

-       muut tiedot, jotka kerätään suostumuksesi perusteella

 6. Suoraan kerättävät henkilötiedot

Suoraan kerättävillä tiedoilla tarkoitetaan tietoja, joita asiakkaana luovutat itse meille esimerkiksi tilauksen yhteydessä, rekisteröityessäsi myyjäksi tai tekemällä ostoksia Gugguu preloved -kaupassa, tai ottamalla yhteyden asiakaspalveluumme. Suoraan kerättäviä tietoja ovat:

- Tilaajan yhteystiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite sekä mahdollisesti muut vapaaehtoisesti annetut henkilötiedot kuten yritys tai syntymäaika)

- Mikäli tilauksen vastaanottaja on eri kuin tilaaja, vastaanottajan nimi sekä postiosoite

- Gugguu preloved -kaupan myyjäksi rekisteröityneen tai Gugguu preloved -kaupassa ostoksia tekevän henkilön tiedot (nimi, postiosoite, puhelinnumero sekä mahdollisesti muut vapaaehtoisesti annetut henkilötiedot)

- Tiedot markkinoinnin luvista ja kielloista

- Viestihistoria asiakaspalvelumme kanssa chatissa, Facebookin, verkkosivuston yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin välityksellä

- Yhteystiedot, jotka annetaan osallistuessa erilaisiin arvontoihin ja kilpailuihin

7. Henkilötietojen luovuttaminen muille

Henkilötietojasi voidaan luovuttaa lain sallimissa rajoissa Gugguun yhteistyökumppaneille, siinä määrin, kun se on palvelujemme tarjoamiseksi tarpeellista. Kolmansiin osapuoliin kuuluvat henkilötietojen käsittelijät ja ainoastaan Gugguun hyväksymät kolmannet osapuolet, joiden avulla tarjoamme palveluitamme ja parannamme asiakaskokemusta entisestään. Käyttäessämme alihankkijoita tai kolmansia osapuolia huolehdimme siitä, että kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietoja tietosuojasäännösten mukaisesti.

 

Erinomaisen asiakaskokemuksemme toteuttamiseksi sekä palvelujemme tarjoamiseksi, voimme joutua siirtämään henkilötietoja kolmantena osapuolena olevan palveluntarjoajan palvelimelle tai resurssien käsiteltäväksi, jotka sijaitsevat EU:n tai sen talousalueen ulkopuolella. Näissä tapauksissa varmistamme, että henkilötietojen siirtoon sovelletaan asianmukaisia sopimukseen perustuvia toimenpiteitä (esimerkiksi sitoutuminen Euroopan komission vakiosopimuslausekkeeseen), että siirrolla on asianmukainen laillinen peruste ja niiden käsittely täyttää lain asettamat salassapitovaatimukset.

 

Kolmansia osapuolia, joille meidän on välttämätöntä luovuttaa tietoja tilausten käsittelyn vuoksi, on lueteltu alla. Lisäksi markkinointiin, sivustomme kehittämiseen ja analysointiin käyttämämme kolmannet osapuolet on listattu alla. Tämä tietosuojaseloste kattaa tietojesi käytön ainoastaan Gugguun toimesta, tutustuthan myös yhteistyökumppaneidemme tietosuojalausuntoihin.

 

-       Kuljetusyritykset: Posti, Matkahuolto, GLSDHL ja EMS.

 

-       Maksupalveluiden tarjoajat: Checkout Finland, PayPal, Klarna

 

-       Verkkokauppajärjestelmä ja tilausten käsittely: Shopify

 

-       Asiakaspalvelujärjestelmän ja chat-palvelun tarjoaja: Gorgias

 

-       Markkinointi ja uutiskirje: Klaviyo

 

-       Gugguu preloved -kaupan integraattori: Recovert

 

-       Muut: Facebook, Instagram, Google, Adtraction, Adrecord, Nosto

 8. Evästeet

Eväste on lyhyt tekstinpätkä tai tiedosto, jonka verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tekee sivustosta sinulle sujuvamman. Evästeillä on tärkeä rooli sivuston sisällön suhteen.

Gugguu käyttää verkkokauppansa teknisenä alustana Shopifytä, joka hyödyntää evästeitä. Evästeiden avulla esimerkiksi lasketaan sivujen kävijämääriä, tehostetaan ja kehitetään sivuston toimintaa.

Shopify verkkokauppa-alustan evästeiden käytöstä voit lukea lisää  täältä.

9. Henkilötiedot sosiaalisessa mediassa

Gugguun sosiaalisen median sivustot kuten esimerkiksi Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter ja YouTube ovat julkisia ja sivustoille muodostuvat rekisterit sisältävät rekisteröidyn itse julkisuuteen tuomat tiedot kuten esimerkiksi nimi, arvostelut, sivustotykkäämiset ja –jakamiset sekä kommentoinnit. Emme ole millään tavalla vastuussa sosiaalisen median sivustoille rekisteröityneen käyttäjän henkilötiedoista tai niiden suojaamisesta.

Kun olet meidän kanssamme tekemisissä sosiaalisen median välityksellä, voimme kerätä, tallentaa ja säilyttää automaattisesti kerättyä dataa näiden kanavien käytöstäsi. Jos esimerkiksi painat Tykkää-painiketta sosiaalisen median sivuillamme tai merkitset kaverisi julkaisuumme, tallennamme tämän tiedon. Tämä tieto on todennäköisimmin ei-tunnistettavaa tietoa, mutta joukossa voi olla henkilöön yhdistettävissä olevaa tietoa riippuen selainasetuksistasi ko. kanavalla.

Sosiaalisessa mediassa julkaisemasi sisältö on itse julkistamaasi dataa, joka voi olla yhdistettävissä sinuun sisällöstä riippuen. Keräämme, tallennamme ja käytämme tätä sisältöä ja muuta sosiaalisen median kanavissamme julkistamaasi tietoa. Saatamme käyttää myös tietoa, jonka olet sallinut sosiaalisen median kanavan jakaa meille tai joka on näiden sivustojen käyttäjäasetustesi mukaan jaettavissa.

10. Henkilötietojen säilytys & säilytysaika

Rekisteriä säilytetään sähköisesti ja suojattuna asianmukaisesti ulkopuolisilta palomuurein, salasanoin ja muilla tietoturvan toimialalla yleisesti hyväksyttävin teknisin suojakeinoin. Ainoastaan yksilöidyillä rekisterinpitäjän ja sen toimeksiannosta tai lukuun toimivien yritysten työntekijöillä voi olla pääsy rekisterin sisältämiin henkilötietoihin rekisterinpitäjän myöntämällä käyttöoikeudella. Kaikki työntekijät, joilla on pääsy henkilötietoihin, ovat vaitiolovelvollisia.

Gugguu säilyttää henkilötietojasi niin kauan, kuin henkilötietojen säilytys on tarpeen tietosuojaselosteen kohdan 4 mukaisten käyttötarkoitusten toteuttamiseksi. Gugguu saattaa säilyttää joitain henkilötietoja edellä mainittua kauemmin siinä määrin kuin säilyttäminen johtuu laissa asetettujen velvollisuuksien esimerkiksi kirjanpitoa tai kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi.

11. Verkkosivuston käyttäjän oikeudet henkilötietojen suhteen

Asiakkaalla on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle tietosuojaselosteen kohdan 2 mukaisin yhteystiedoin. Tarkastuspyyntö voidaan esittää myös henkilökohtaisesti yllä mainitussa osoitteessa. Tarkastuspyyntöä henkilökohtaisesti esitettäessä on asiakkaalla oltava mukana henkilöllisyystodistus. Gugguu vastaa tietojen tarkastuspyyntöihin kirjallisesti.

Jos asiakkaan tiedoissa on virheitä, asiakas voi esittää rekisterinpitäjälle oikaisupyynnön virheen korjaamiseksi. Asiakkaalla on milloin tahansa oikeus kieltää tietojensa käyttäminen suoramarkkinointiin tai markkina- ja mielipidetutkimuksiin ilmoittamalla siitä rekisterinpitäjälle. Suoramarkkinoinnin kieltäminen onnistuu myös omalta asiakastililtä tai noudattamalla markkinointiviestissä olevia ohjeita poistamiseen.

Asiakkaalla on oikeus poistaa Gugguun käsittelemiä henkilötietoja koska tahansa, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita: asiakkaalla on avoin asia asiakaspalvelussa; asiakkaalla on avoin tilaus, jota ei ole vielä kokonaan toimitettu; asiakasta epäillään palveluidemme väärinkäytöstä tai asiakas on käyttänyt viimeisen neljän vuoden aikana palveluitamme väärin; asiakkaalla on maksamaton velka Gugguulle maksutavasta riippumatta; jos asiakas on tehnyt ostoksia verkkokaupassa, joudumme säilyttämään ostoon liittyvät henkilötietosi kirjanpitosäännösten perusteella.

Asiakkaalla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos hän katsoo, että Gugguu ei ole noudattanut toiminnassaan soveltuvaa tietosuojasääntelyä. Toimivaltainen valvontaviranomainen asiakkaan henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa on Tietosuojavaltuutetun toimisto (www.tietosuoja.fi).

12. Lasten henkilötiedot

Verkkokaupan kautta hyväksymme tilaukset ainoastaan 18-vuotta täyttäneiltä, joten emme tietoisesti kerää lasten henkilötietoja verkkosivustomme kautta.

13. Tietosuojakäytännön muutokset

Gugguu pidättää oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Uusin versio tietosuojaselosteesta löytyy aina julkaisupäivämäärän kera tältä sivulta. Mikäli muutokset päivitetyssä selosteessa ovat merkittävät, ilmoitamme niistä näkyvällä tavalla selosteen alussa sekä Gugguu.com etusivulla.