Vastuullisuusraportti 2019

Gugguun vastuullisuusraportti vuodelta 2019

Gugguun vuosi 2020 alkoi uusien mallistojen julkaisun lisäksi vuoden 2019 vastuullisuuskatsauksen julkaisulla. Vastuullisuus on ollut tärkeä osa Gugguun toimintaa jo alusta asti ja nyt pääsemme jakamaan tietoa myös asiakkaillemme raportin kautta! Raportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan täällä ja tässä blogipostauksessa käydään raportin pääkohdat läpi.

VUOSI 2019

Gugguun vastuullisuus vuonna 2019

Tiedon tuominen esiin oli yksi päätavoitteistamme - Gugguun toiminta on aina perustunut vastuullisille arvoille, mutta kehitettävää oli vastuullisuuden esille tuomisessa. Lisäsimmekin sivuillemme reippaasti uutta tietoa materiaaleistamme, arvoistamme ja muista vastuullisuuteen liittyvistä asioista. Tietoa on tuotu esille sivuilla VastuullisuusGugguun arvot ja Tietoa meistä. Tietoa on tuotu esille myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Instagramissa. Vastuullisuusraportti on yksityiskohtaisin tietopaketti aihepiiristä ja raportti on julkaistu sivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa. 

 

ARVOT

Gugguun pääarvoja on neljä. Toimintamme perustuu näille arvoille ja ne otetaan huomioon kaikissa yrityksen toiminnoissa.

Laatu

Tuotteita testataan kaikissa tuotannon vaiheissa aina kankaiden pesutesteistä valmiiden vaatteiden koko-testaukseen ja paranteluun asti. Testauksella varmistetaan, että vaatteet ovat kestäviä, käytännöllisiä ja istuvia - ja tietenkin mukavia päällä. Laadulla varmistetaan myös vaatteiden kestävyys ja täten kierrättäminen: kannustamme asiakkaitamme käyttämään tuotteitamme lapselta toiselle ja kierrättämään vaatteitamme esimerkiksi kirpputoreilla. Aloitimme 2019 yhteistyön nettikirpputori Emmy Secondhandin kanssa, jonka kautta asiakkailla on mahdollisuus kierrättää pieneksi jääneet Gugguun vaatteet helposti.

Ekologisuus

Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon ekologisia materiaaleja ja tuotteet valmistetaan lähellä, Suomessa ja Baltiassa, jotta rahti olisi mahdollisimman ympäristöystävällinen. Hyödynnämme leikkausjätettä ja kangasylijäämää luomalla uusia mallistoja, kuten Halloween 2019 malliston. Lahjoitamme ylijäämiä myös usein kouluihin ja päiväkoteihin, joissa materiaaleja käytetään askartelussa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään materiaalejamme mahdollisimman ekologiseen ja eettiseen suuntaan. Tästä esimerkkinä on syksyn 2019 Mini Me-malliston yhteydessä lanseeratut verkka-asut, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Lue verkka-kankaasta lisää täällä.

Asiakaslähtöisyys

Olemme jatkuvasti yhteydessä asiakkaidemme kanssa sosiaalisessa mediassa, asiakaspalvelussa, asiakastapahtumissa ja kivijalkamyymälöissä. Asiakaspalaute otetaan huomioon esimerkiksi tuotteiden kehittämisessä ja uutuuksissa, sekä verkkokaupan kehittämisessä. Pyrimme vastaamaan viesteihin nopeasti ja saamaan paketit mahdollisimman nopeasti matkaan. 

Turvallisuus 

Lasten ja tuotteidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että suosimme kankaissamme Oeko-Tex 100 -standardia ja GOTS -sertifikaattia.

 Gugguu GOTS sertifikaatti, OEKO-TEX 100 sertifikaatti

Erilaiset sertifikaatit varmistavat materiaalien turvallisuutta ja ekologisuutta. Tämä varmistaa sen, että kolmas osapuoli on tarkastellut yhteistyökumppaniemme toimintaa tarkasti ja voimme näin olla luottaa tietoihin niiden ominaisuuksista ja turvallisuudesta. Tärkeimmät sertifikaatit tuotteissamme ovat OEKO-TEX 100, GOTS, Bluesign ja Global Recycled Standard.

 

TULEVAISUUS

Osa vastuullisuusraportin luomista oli luoda selkeät tavoitteet, joiden avulla kehitämme toimintaamme entistä vastuullisempaan suuntaan. Loimme kahdeksan päätavoitetta ja askeleet, joilla menemme tavoitetta kohti vuosi vuodelta. Vuoden 2019 askeleet ovat toteutuneet onnistuneesti.

Gugguu ekologisuus ja eettisyys, vastuullisuuden tavoitteet

Vastuullisuusraportti sisältää yksityiskohtaisempaa tietoa vastuullisuuteen liittyen, kuten eettisyydestä, ekologisuudesta ja niiden vaikutuksista koko toimintaketjussamme aina materiaalivalinnoista työntekijöihin ja toimipisteisiin. Pääset lukemaan raportin kokonaisuudessaan täällä.